Kitu kampu: skrydis virš Černobylio (Video)  (0)

Filmų kūrėjas mums suteikia galimybę pasižvalgyti po Černobylio elektrinės avarijos apylinkes iš visiškai kitos perspektyvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Režisierius Danny Cook tai įgyvendino pasitelkęs bepilotę skraidyklę (droną), prie kurios buvo pritvirtinta mini vaizdo kamera.

Visas filmo veiksmas vyksta Pripetėje – apleistame mieste, kuriame įvyko Černobylio elektrinės avarija (Ukraina). Vaizdai iš oro kombinuojami su kadrais, padarytais apgriuvusių pastatų viduje bei aikštėse. Visa tai sukuria vieną įspūdingiausių post-apokaliptinių reginių.

Išties, net sunku patikėti, kad tokios vietos tikrai egzistuoja mūsų planetoje:

***

Primename, kad Černobylio katastrofa įvyko 1986 metais naktį iš balandžio 25-osios į 26-ąją. Tačiau pasaulis apie tai sužinojo tik po kelių dienų, kai Forsmorko (Švedija) atominės elektrinės specialistus suglumino, radaruose fiksuojamas neįtikėtinai didelis radiacinis užterštumas. 

Paaiškėjus tiesai, iš 30 km spindulio zonos buvo evakuoti daugiau nei 115 tūkst. gyventojų. Iki šiol ši vietovė yra labai apleista. Teritorijoje galima sutikti vos kelis žmones.

Įvykio metu į aplinką pasklido radioaktyvios medžiagos, tarp kurių buvo urano, plutonio, jodo-131 (pusėjimo trukmė – 8 dienos), cezio-134 (pusėjimo trukmė – 2 metai), cezio-137 (pusėjimo trukmė – 30 metų), stroncio-90 (pusėjimo trukmė – 28 metai) izotopai. Jie visi labai pavojingi žmogaus sveikatai, todėl ne veltui Černobylio sprogimas įvardijamas, kaip pati baisiausia atominės energetikos katastrofa pasaulyje.

Nors oficialiai, avarija tapo 60–80 žmonių mirties priežastimi, tačiau manoma, kad iš viso dėl šios nelaimės mirė apie 200 tūkst. žmonių.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(71)
(3)
(68)

Komentarai (0)