Jūsų Android smarkiai sulėtėjo? Kaltas Internet Explorer!  (0)

Kompanijos Malwarebytes ekspertas Jerome Segure rado internetinį puslapį, pranešantį, jog vartotojų Android įrenginiai yra labai lėti ir siūlo pagalbą telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neatidžius vartotojus bandoma įtikinti, kad dėl visų Android įrenginio problemų kaltas ne kas kitas, o naršyklė… Internet Explorer – ji yra Android lėtumo šaltinis.

Kibernetinių sukčių sukurto puslapio viršuje puikuojasi Android logotipas, taip pat aprašomos Android lėtumo priežastys. Tik panašu, kad sukčiai tiesiog elementariai pakeitė žodį „Windows“ į žodį „Android“.

Nors šiuo metu kūrėjai turi galimybę testuoti naršyklės Internet Explorer darbą su tam tikrais puslapiais, net jei jie neturi sistemos su Windows, tačiau puslapis nutyli akivaizdžią tiesą – šiuo metu nėra Internet Explorer programėlės, skirtos darbui Android įrenginiuose.

Eksperto teigimu, nemažai vartotojų neretai patenka į tokius sukčių puslapius, spausdami techninę pagalbą siūlančias reklamas.

Viso to išvengti turėtų padėti elementarios žinios, taip pat atidumas: neretai sukčiavimui skirtų puslapių tekstuose pilna gramatinių klaidų, kadangi juos rašė žmonės, kuriems anglų kalba nėra gimtoji.

Specialistai pataria, jog Android įrenginio lėtą veikimą gali lemti dažniausiai ne kenkėjiškos programos, tačiau daugybė fone veikiančių programėlių. Kartais gali padėti sistemos perkrovimas. Galų gale, tam tikrais atvejais mobilus įrenginys gali būti per senas, kad susidorotų su šiandien aktualiomis užduotimis.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(33)
(-27)

Komentarai (0)