Įdomus tandemas: NASA ir Nissan apjungė savo jėgas  (2)

Kosminė agentūra NASA ir automobilių gamybos gigantas susivienijo ir ketina kurti autonomines transporto priemones. NASA ir Nissan pasirašė 5 metų sutartį, kurioje išdėstomi patys svarbiausi punktai: bus atliekami moksliniai tyrimai ir plėtra autonominio vairavimo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Nissan galės naudoti bendras technologijas savarankiškų automobilių plėtroje, o kosminė agentūra NASA jas naudos, siekdama pagerinti tarpplanetines misijas ir sukurti kosminius roverius, skirtus Mėnulio ir Marso tyrinėjimams.

Pagal susitarimą, abi šalys dirbs su technologijomis, kurios padės sumažinti atmosferos taršą. Kitaip tariant, bus kuriami ekologiški automobiliai, kurių, kaip žadama, išmetamųjų kenksmingas medžiagų kiekis bus lygus nuliui. Pirmasis šių transporto priemonių pristatymas turėtų įvykti jau šiais metais.

Pasak automobilių gamintojo Nissan direktoriaus Carlos Ghosn, susivienijimas su kosmine agentūra jiems bus labai naudingas. Kompanija galės naudotis NASA tyrimų bei technologijų testavimo galimybėmis

Tuo tarpu NASA turės galimybę panaudoti jau sukauptą Nissan autonominio vairavimo sistemų kūrimo patirtį. Orientavimasis sudėtingose situacijose kelyje, kliūčių ir susidūrimų išvengimas su kitomis transporto priemonėmis – tai labai naudingos technologijos, kurios pravers NASA mokslininkams, siekiantiems kitų planetų tyrinėjimams skirtiems roveriams suteikti daugiau savarankiškumo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (2)