Japonijoje pradėti pardavinėti pirmieji pasaulyje automobiliai, varomi vandeniliu  (15)

Japonijoje pradėti pardavinėti pirmieji pasaulyje automobiliai, energiją gaunantys iš vandenilio kuro elementų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mašiną sukonstravo kompanija Toyota, o modelis vadinasi Mirai (jp. – ateitis). Japonijoje išankstiniai užsakymai viršijo prognozes, todėl iki 2015 metų galo kompanija nukreips 20 mlrd. ¥ (~162 milijonus dolerių) automobilių su vandeniliniais varikliais gamybai.

Toyota per metus planuoja išleisti 2100 tokių automobilių. Iki 2015 m. pabaigos Toyota autokoncernas planuoja išleisti 700 mašinų, naudojančių kuro elementus, kuriuose elektros energija varikliui gaunama, sujungiant vandenilį iš bako su atmosferos deguonimi. 400 iš jų liks vietinėje rinkoje, 200 – vyks į JAV, ir 100 – į Vakarų Europą. Pagrindine rinka taps JAV ir Europos šalys.

Kompanija praneša, kad, pagrindinis variklio darbo produktas yra vanduo, visiškai neteršiantis atmosferos. Iš viso Japonijos teritorijoje veikia vos 30 degalinių automobiliams, naudojantiems kuro elementus, ir jos susitelkusios dideliuose miestuose – Tokijuje, Nagojoje, Osakoje. Tačiau kitais metai jų turėtų padaugėti trigubai. Su pilnu baku Mirai galės nuvykti 650 km, o kuro papildymas trunka tris minutes.

Be to, perkant automobilį, Japonijos vyriausybė kiekvienam pirkėjui skirs 17 000$ subsidiją. Automobilio rinkos kaina – apie 62 000$.

Kita stambi automobilių kompanija Honda Motor Co. kitais metais taip pat planuoja pardavinėti analogiškus Mirai automobilius su vandeniliniais varikliais. Kompanija Nissan Motor Co. savo kuro elementais varomą modelį pristatys po trijų metų.
(85)
(2)
(83)

Komentarai (15)