Paaiškėjo, kaip sekasi SSD kaupikliams ir jų gamintojams  (0)

Kompanija Trendfocus publikavo statistiką, kuri atspindi situaciją SSD kaupiklių rinkoje 2014 m. IV ketvirtyje. Analitikų duomenis, per šį laikotarpį buvo realizuota beveik 23 mln. duomenų kaupiklių su NAND Flash atmintimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kardinalių pokyčių, kalbant apie SSD rinkos lyderius, per IV ketvirtį neįvyko: pirmoje vietoje ir toliau išlieka kompanija Samsung, kuri kontroliuoja 33.3% viso SSD kaupiklių tiekimo. 2013 m. Samsung rinkos dalis siekė 28.5%. Tai reiškia, kad korėjiečių gamintojas įsigudrino užimti didesnę rinkos dalį, nei Toshiba ar šiek tiek mažiau nei Micron. Antroje vietoje liko SanDisk, tuo tarpu kompanija Intel liko trečia. Pastarąją iš trečios vietos aktyviai bando išstumti Kingston.

Analitikai pažymi, jog SSD kaupiklių rinka ir toliau linkusi augti: šiemet realizuota beveik 23 mln. kaupiklių – tai yra 4.1% daugiau, nei 2014 m. III ketvirtyje. Didžiausią augimą pademonstravo EMEA regionas (+60%), čia daugiau nei pusę pardavimų kontroliuoja Samsung ir Kingston (maždaug po 30% kiekviena).

Augimo spartą kaip ir seniau, stipriai riboja kaupiklių kaina - ji vis dar nėra konkurencinga HDD diskams. Tolesnėje nuorodoje galite peržvelgti, kokios yra lietuviškos SSD diskų kainos ir palyginti su HDD diskų kainomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: