Vienu rūpesčiu mažiau: Ford automobilis pasirūpins, kad pamirštumėte baudas už greičio viršijimą (Video)  (0)

Kompanija Ford pranešė, kad rinkoje pasirodys automobiliai su technologija „Intelligent Speed Limiter“, kuri leis vairuotojams nekreipti dėmesio į greitį ribojančius kelio ženklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja sistema automatiškai apribos automobilio greitį, remdamasi duomenimis, pateikiamais iš galinio matymo veidrodėlio nugarinėje dalyje įmontuotos kameros.

Ford sistemos darbo principas panašus į kelionės kontrolės mechanizmą, tačiau yra vienas svarbus skirtumas – greitį apriboja ne vairuotojo noras, o duomenys, kuriuos pateiks kamera, remdamasi greitį ribojančiais kelio ženklais.

„Intelligent Speed Limiter“ bus aktyvuojamas, paspaudus ant vairo esantį mygtuką, o išjungiamas – paspaudus akseleratoriaus pedalą. Vis tik gamintojas rekomenduoja, kad sistema nuolat būtų aktyvi, kadangi vien D. Britanijoje baudų už greičio viršijimą skaičius paskutiniais metais sparčiai auga.

Ford atstovai teigia, kad sistema, norėdama sumažinti greitį, automobilį stabdo taip sklandžiai, jog nei vairuotojas, nei keleiviai diskomforto nepajus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (0)