Naujausia „Google“ technologija robotus pavers asmenybėmis  (0)

Asmenybes turintys robotai, nėra nauja idėja. Žmogiškos mašinos įsivaizduotos dar viduramžiais, o ir ir šiandien tai išlieka puikia medžiaga fantastinių filmų kūrėjams. Tačiau dabar kompanija Google“ žengia pirmuosius žingsnius, link šios idėjos perkėlimo į realybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai „Google“ užpatentavo naują technologiją, leidžiančią patiems susikurti roboto arba kompiuterio asmenybę. Anot kompanijos atstovų, pagrindinis šios technologijos tikslas – tai užtikrinti, kad žmonės jaustųsi komfortabiliai bendraudami su robotais. „Google“ patente kalbama apie debesies principu paremtą sistemą, leidžiančią parsisiųsti roboto asmenybę, tokiu pačiu principu, kaip ir parsisiunčiant programėlę į išmanųjį telefoną. Robotas savyje galėtų talpinti daugybę charakterių bei asmenybės tipų, kuriuos panaudotų bendraudamas su skirtingais žmonėmis. Tai tarsi šeimyninis kompiuteris, turintis kiekvienam šeimos nariui skirtą paskyrą. Patento aprašyme teigiama, jog robotas gali savo būdo savybėmis replikuoti žmogų, pavyzdžiui, „mirusį šeimos narį“ arba „garsenybę“. Teigiama, jog robotas gali perteikti įvairias emocijas: džiaugsmą, baimę, nuostabą, rimtį, šiurkštumą ir t.t. Šią technologiją naudojantis robotas, taip pat gali prisitaikyti prie žmonių. Jeigu robotas pastebės, kad kelia savo šeimininkui nuobodulį, jis atsisiųs naują asmenybę.

Nors robotas naudojasi debesies principu paremta asmenybių atsisiuntimo ir atnaujinimo sistema, ieškodamas reikiamos informacijos. Ją jis gali atsisiųsti iš duomenų bazės arba dalintis tarpusavyje su kitais robotais. Robotas taip pat gali naršyti ir jūsų asmeniniuose įrenginiuose. Pavyzdžiui, davus komandą „Būk mama“, jei robotui nepavyks rasti reikiamų duomenų debesyje, jam galima leisti prisijungti prie jūsų išmaniojo telefono arba kompiuterio ir remdamasis rasta informacija jis perims nurodyto asmens būdo savybes bei ims jį imituoti.

Visa tai iš tiesų skamba kaip mokslinės fantastikos filmo elementai. Nors „Google užpatentavo minėtąją technologiją, nėra aišku, kaip toli kompanija pažengė įgyvendindama šį projektą realybėje. Panašios sistemos, atkartojančios žmogiškąsias savybes, vis dar yra ankstyvoje vystymosi stadijoje. Tačiau į ateitį žvelgiantiems mokslininkams, noras padaryti robotus žmogiškesnius yra dėsningas žingsnis.

Ar „Google ketina prekiauti šia technologija paremta programine įranga ir produktais nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (0)