Google perkelia duomenų suspaudimo sistemą ir į PC skirtą Chrome  (0)

Daugumai šių dienų vartotojų nebereikia galvoti apie interneto duomenų srautą, kadangi mokamas fiksuotas mėnesinis mokestis. Tačiau naudojant mobilų Internetą, dar tenka pagalvoti apie taupymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taupyti duomenų srautą paprastai padeda mobilios naršyklės, tokios kaip Opera, kuris gali į vartotojo įrenginį perduoti iš anksto suspaustus duomenis. Android ir iOS skirta naršyklė Chrome taip pat turi tokią galimybę, o dabar Google ją perkels ir į asmeninius kompiuterius.

Nauja galimybė realizuota priedo pavidalu, kuris vadinasi „Data Saver“, praneša puslapis NDTV. Prieš tai, kai duomenys pasieks vartotojo kompiuterį, jie bus optimizuoti taip, kad būtų sumažintas jų dydis.

Priklausomai nuo turinio tipo, geriausiu atveju suspaudimo technologiją duomenų srautą gali sumažinti iki 50%. Šiuo metu Google priedas yra Beta testavimo stadijoje, todėl nepalaiko SSL protokolų ir anoniminio naršymo galimybės.

Po to, kai priedas bus įdiegtas ir aktyvuotas, įrankių juostoje atsiras piktograma, kurią paspaudus bus galima matyti statistiką. Čia pat galima priedą ir išjungti. Visi norintys „Data Saver“ gali atsisiųsti iš el. parduotuvės Chrome Web Store.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)