Būkite atsargūs! Rinką užtvindė padirbti „Samsung Galaxy S6“ (Video)  (12)

Prieš mėnesį Kinijos bendrovė „No.1“ išleido „Samsung Galaxy S6“ kloną. Įdomu tai, kad išmanusis telefonas buvo pradėtas pardavinėti anksčiau už originalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai internete pasirodė pirmųjų netikro „Samsung Galaxy S6“ aukų skundai. Tiesa, kol kas nežinoma, kokio gamintojo produktai pateko į jų rankas. Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas slapyvardžiu MalcomSex pranešė, kad jis buvo apgautas 500 JAV dolerių, nes vietoj originalaus „Samsung Galaxy S6“ jam pardavė padirbtą gaminį. Išmanusis telefonas už mažesnę kainą buvo rastas internetiniame aukcione „eBay“. Sukčių auka tvirtina, kad Išoriškai įrenginys nesiskiria nuo originalo ir todėl, net susitikęs su pardavėju ir patikrinęs aparatą jis nepastebėjo, kad tai klastotė ir sumokėjo 500 $. Tiesa išaiškėjo, kai MalcomSex pastebėjo, kad jo naujasis išmanusis telefonas per lėtai atidaro „Facebook“ ir „WhatsApp“ programėles. Paleistas „AnTuTu“ testas parodė, kad kiniško „Galaxy S6“ ekrano skiriamoji geba yra 1280 x 720 px, procesorius „MediaTek MT6582“ ir jis turi tik 1GB laikinosios atminties. Visa tai labai skiriasi nuo originalaus „Samsung“ flagmano. Be to, vietoj penktos versijos „Android“ įrenginyje yra įdiegtas „KitKat“.

MalcomSex nebuvo pirmasis netikro „Samsung Galaxy S6“ pirkėjas. Praėjusią savaitę buvo apgautas žinomas videoblogeris, administruojantis „YouTube“ kanalą „TechRax“, kuriame reguliariai skelbiami išmaniųjų telefonų bandymų vaizdo įrašai. „Susitikau su kostiumuotu vyru ir nesusipratau įdėmiau apžiūrėti išmanųjį telefoną“, – pasakojo tinklaraštininkas.

„TechRax“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad netikras „Galaxy S6“ yra lėtesnis už originalą ir turi keletą sąsajos skirtumų. Be to, galinis dangtelis nepadengtas stiklu – ten tik plastikas. Taip pat skiriasi aparatų fotoaparatai ir net dėžutės.


Galime padaryti išvadą, kad pirkdami telefonus iš nepatikimų pardavėjų arba už patrauklią kainą turite labai įdėmiai pažiūrėti gaminį tam, kad netaptumėte Kinijos produktų platintojų auka. Ir atminkite, kad klonai gali būti labai skirtingi – nuo aiškiai pastebimų klastočių iki labai aukštos kokybės kopijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(44)
(4)
(40)

Komentarai (12)