Ateitis priklauso žaidimams: „kiekvienas dabartinis naujagimis taps žaidimų gerbėju“  (0)

Kompanijos NVIDIA prezidentas Jen-Hsun Huangas, kalbėdamas ketvirčio ataskaitos konferencijos metu, negalėjo susilaikyti nuo komentarų apie žaidimų rinką plačiąja šio termino prasme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, daugelis šaltinių tvirtina, kad žaidimų rinka auga. Pavyzdžiui, kibernetinio sporto segmentas praktiškai pilnai palaikomas PC platformos. Be to, NVIDIA vadovas pareiškė, kad šiandien kiekvienas gimstantis žmogus domėsis kompiuteriniais žaidimais vienokia ar kitokia forma.

Vyresnių nei Jen-Hsun Huangas žmonių karta beveik nesidomi žaidimais (pats jis gimė 1963 metais). Tarp NVIDIA prezidento bendraamžių apie 25% domisi žaidimais. Jo vaikų bendraamžių tarp šis rodiklis žymiai didesnis ir sudaro apie 75%.

Visa tai leidžia Jen-Hsun Huangui tvirtinti, jog kita planetos gyventojų karta be išimties domėsis kompiuteriniais žaidimais. Žaidimų rinka daugiau nėra nišinė pramogų sferos dalis, žaidimai tapo atskira pop-kultūra, kuri vis auga ir auga.

NVIDIA vadovas mano, kad vaizdo plokščių paklausą augina du faktoriai: naujų žaidimų pasirodymas ir naujų technologijų diegimas. Paskutiniu atveju galima kalbėti apie 4K monitorių pasirodymą, o taip pat virtualios realybės sistemas.

Virtuali realybė bus populiarinama, naudojant kelias platformas. Kalbant apie PC, reikės ne silpnesnių nei GeForce GTX 980 ir GeForce GTX Titan X vaizdo plokščių. Norint mėgautis virtualia realybe, reikia kiekvienai akiai vaizdą išvesti ne mažesniu nei 90 FPS dažniu. Tie, kurie jau spėjo išbandyti VR sistemas su tokia kokybe, buvo perpildyti entuziazmu, tikina Jen-Hsun Huangas.

Šiais metais pasirodys dar vienas faktorius, kuris turėtų pažadinti susidomėjimą žaidimų segmentu. Tai bus Windows 10 su API DirectX 12 palaikymu. Beje, naująjį API kompanijos NVIDIA vadovas vadina „fantastišku“. Žaidimų segmente yra daug visko įdomaus, todėl jo augimas tęsis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (0)