"Į triūbelę" susukami 1mm storio televizoriai: lanksčioji realybė jau netrukus taps lanksčia kasdienybe (Video)  (3)

Vienas, kitas dar tikriausiai pamenate fragmentą iš neužmušamų Leonido Gaidajaus "Šuriko nuotykių", kur studentas Šurikas statybose viešųjų darbų valandas atgulinėjančiam nenaudėliui išvanoja marmūzę susuktu laikraščiu? Ir nors mūsų kosminiai laivai kol kas skrodžia toli gražu ne visatos gelmes, o, geriausiu atveju, Saulės sistemos paribius, vis dėlto jau visai ne už kalnų tie laikai, kai lygiai taip pat fizionomiją bus galima išmalti susuktu televizoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pretekstas kurti tęsinį "Šuriko nuotykiai: po 50-ies metų"? Kažin. Tęsiniai labai retai prilygsta, o dar rečiau pranoksta originalą. Ko gero, būdvardis "originalus" šiam išradimui būtų tik vienas iš daugybės epitetų. Nors pati idėja – toli gražu ne nauja, vis dėlto jos įkūnijimas leidžia labai aiškiai pajusti progresą ir apčiuopiamą žingsnį į futuristinį ateities pasaulį. Elektronikos gigantas LG pristatė ypač plonus "sienpopierinius televizorius" ("wallpaper TV"), kurių storis nesiekia nė 1 mm. Sveria vienas toks stebuklas vos 1,9 kg (arba net 1,9 kg, jei panižtų nagai jį panaudoti studento Šuriko metodu...) Ypatingas jis dar ir tuo, jog jo nereikia statyti – novatoriškasis LG televizorius kabinamas ant magnetų. Kol kas šis OLED televizorius yra koncepcija, kurią spaudos konferencijoje antradienį pristatė koncernas LG. Televizoriaus ekranas priglaudžiamas prie magnetinio demblio, kuris tvirtinamas prie sienos. Pietų Korėjos bendrovė tikisi, kad tokia technologija ateityje bus žvėriškai populiari. "OLED inovacijos turėtų padaryti milžinišką proveržį ne tik bendrovės veikloje, bet ir visame vaizdo technologijų segmente", - įsitikinęs LG Display OLED technologijų direktorius Sang-Deog Yeo. Anot jo, LG strategija sukasi aplink OLED technologijų ašį, nepaisant to, jog gamintojai susiduria su nemenkais sunkumais, mėgindami pradėti serijinę sudėtingesnių tokio tipo TV aparatų gamybą. "Turime būti pasiruošę patenkinti vartotojų paklausą jau nuo šių metų liepos ar rugpjūčio – tokios produkcijos turėtų būti įmanoma įsigyti jau trečiame šių metų ketvirtyje", - leidiniui Korea Times sakė jis. – Mes šį technologinį sprendimą tobulinome 1,5 metų, o visas OLED projektas plėtojamas jau beveik 10 metų." LG Display ir toliau prioritetą teiks didelės įstrižainės ekranams – bendrovė dar šiemet ketina pristatyti net 99 colių skersmens lankstųjį OLED ekraną. Koncernas jau yra pristatęs 55, 66 ir 77 colių skersmens lanksčiuosius ekranus. OLED lanksčiųjų ekranų technologijos akcentas – organinio junginio sluoksnis, dėl kurio ekranas tampa ne tik plonesnis, bet ir lankstus. Organinė medžiaga švyti, t.y., skleidžia regimuosius spindulius. Neabejojama, kad OLED technologijos anksčiau ar vėliau gali išplisti ir į kitus vaizdo technologijų segmentus (kompiuterių ekranus, mobiliuosius įrenginius ir pan.).
Nors OLED ekranus jau siūlo ir kitos kompanijos (Samsung, Sony), vis dėlto kol kas šios inovacijos kainos yra didelės. Štai 65 colių skersmens LG televizorius 4K OLED TV kainuoja 9 tūkst. dolerių.


(31)
(6)
(25)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: