Ko galime tikėtis iš naujosios operacinės sistemos „Android M“?  (0)

Praėjo beveik vieneri metai nuo to laiko, kai „Google“ oficialiai pristatė naujausią „Android“ operacinės sistemos versiją, pavadintą „Lollipop“. Taigi pats metas pasiaiškinti, kaip atrodys kitas atnaujinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę vyksta metinė „Google“ vystytojų konferencija, kurioje paprastai pranešama apie naujausią operacinės sistemos versiją. Greičiausiai galutinis produktas dar nebus pademonstruota, tačiau tikėtina, kad iš pristatymo bus aiškios pagrindinės „Android M“ funkcijos.

Pavadinimas – „Android M“

Dažniausiai „Google“ operacinės sistemos versiją pavadina pagal abėcėlę einančio skanėsto vardu. Pavyzdžiui, „Android 4.0“ buvo pavadinta „Ice Cream Sandwich“, „Android 4.2-4.3“ – „Jellybean“, „Android 4.4“ – „KitKat“, o dabartinė versija 5.0 vadinama „Lollipop“.

Kitos versijos pavadinimas prasidės iš raidės M, tačiau kol kas nežinoma, kokio tipo deserto vardu ji bus pavadinta – kurį laiką greičiausiai vadinsis tiesiog „Android M“.

„Google“ tai netyčia patvirtino vystytojų konferencijos aprašyme, kur buvo minimas „Android M“ vardas.

Prisijungimai be slaptažodžio

„BuzzFeed“ pranešė, kad naujausia „Android“ versija turės funkciją, kuri leis prie tam tikrų programėlių prisijungti tik su pirštų atspaudu – be jokių slaptažodžių.

Tam, kad būtų galimybė palaikyti šią funkciją, ją turėtų palaikyti ir išmanūs telefonai, pavyzdžiui, „Galaxy S6“. Jeigu funkcija atkeliaus į operacinę sistemą, greičiausiai ir daugiau „Android“ telefonų, įskaitant ir naujus „Google“ gamintus telefonus „Nexus“, taip pat turės pirštų atspaudų skaitytuvus.

Išmanūs namai

Skelbta, kad „Google“ kuria naują programinę įrangą, kuri veiks su naujos kartos išmaniais šaldytuvais ir išmaniomis lempomis, ir bus pažymėta „Android“ prekės ženklu. Panašu, kad „Google“ kuria naujo tipo „Android“ specialiai išmaniems namams, panašiai kaip „Android Wear“, kuri skirta tik nešiojamiems įrenginiams.

Jeigu tai bus tiesa, greičiausiai išvysime ir naujų funkcijų, kurios priartins telefoną prie panaudojimo namie. Pavyzdžiui, „Google“ parodė vieną naują funkciją „Android Lollipop“, kuri automatiškai atrakins telefoną, jeigu dėvėsite „Android Wear“ išmanų laikrodį. Taigi būtų nenuostabu, jei „Android M“ turėtų smulkių funkcijų, susijusių su išmaniais namais.

Daugiau integracijų su „Android Auto“

Gruodį „Reuters“ paskelbė, kad „Google“ planuoja svarbių atnaujinimų, susijusių su išmania platforma automobiliams. Tai leidžia spėti, kad išvysime daugiau funkcionalumo operacinėje sistemoje, kuri optimizuota veikti su „Android Auto“.

Šiuo metu „Android Auto“ veikia telefonuose ir komunikuoja su automobilio pramogų sistema.

Pranešimai taps išmanesni

„Google“ gali dirbti ties nauja pranešimų sistema, kuri sujungtų pranešimus iš visų platformų, teigia tinklaraštis „Android Pit“.

Jeigu pamatytumėte pranešimą staliniame arba nešiojamajame kompiuteryje, informacija dingtų iš išmanaus telefono, kad daugiau nebežiūrėtumėte į senus .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)