Kinai užsitraukė JAV nemalonę  (1)

4 milijonai JAV esami ir buvę federaliniai darbuotojai informuoti, kad hakeriai galimai pateko prie jų asmeninių duomenų. JAV pareigūnų teigimu, ataka surengta iš Kinijos, o tai ne juokais supykdė atsakingas šalies institucijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos ambasados Vašingtone atstovas spaudai atmetė Jungtinių Valstijų vyriausybės tvirtinimus, esą stambi kibernetinė ataka prieš JAV vyriausybės darbuotojų duomenis buvo surengta iš Kinijos.

„Kibernetines atakas, rengiamas užsienio šalyse, yra sunku susekti, taigi sudėtinga identifikuoti ir tokių atakų šaltinį. Šokti prie išvadų ir kelti hipotetinius kaltinimus yra neatsakinga ir nereproduktyvu“, - teigė Zhu Haiquanas.

„Kibernetinė ataka yra pasaulinė grėsmė, kurią galima išspręsti tik tarptautiniu bendradarbiavimu, kuris yra paremtas abipusiu pasitikėjimu ir abipuse pagarba“, - pridūrė jis.

Kompiuterinių sistemų įsilaužėliai galėjo įsilaužti į keturių milijonų dabartinių ir buvusių federalinių pareigūnų asmeninius duomenis, ketvirtadienį pranešė Personalo valdymo tarnyba. Agentūra, kuri tikrina darbuotojų išsilavinimą ir kvalifikacijas, įspėjo, kad potencialios aukos stebėtų savo sąskaitas ir gautų naujas kreditų ataskaitas.

JAV pareigūnai mano, kad tai gali būti didžiausias vyriausybės kompiuterių tinklo pažeidimas. Šis įsilaužimas neapsiriboja tik Personalo valdymo tarnyba ir Vidaus reikalų departamentu: nuo įsilaužėlių nukentėjo beveik kiekviena federalinės vyriausybės agentūra, teigė vyriausybės pareigūnai.

Toliau vyksta žalos įvertinimas, ir gali paaiškėti, kad nuo šios atakos gali būti nukentėję dar daugiau darbuotojų.

JAV tyrėjai: manome, kad tai kinų darbas

JAV tyrėjai mano galį atsekti, kad šis įsilaužimas buvo Kinijos vyriausybės darbas. Manoma, kad Kinijos kariuomenei dirbantys programišiai sudarinėja didžiulę amerikiečių duomenų bazę, ketvirtadienio vakarą CNN sakė žvalgybos pareigūnai.

Koks yra tokios duomenų bazės kūrimo tikslas, neaišku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (1)