Slaptažodžius pakeis smegenų bangos?  (0)

Šiuolaikiniai slaptažodžiai turi nemažai trūkumų. Silpni slaptažodžiai lengvai įsimenami, tačiau juos lengva „nulaužti“, tuo tarpu sunkius neretai prireikia užsirašyti. Šiai problemai spręsti, mokslininkai pasiūlė išeitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne pirmus metus specialistai bando surasti būdą, kaip slaptažodžius pakeisti kažkuo patikimesniu ir patogesniu. Mobiliuose įrenginiuose vis dažniau pasirodo pirštų atspaudų davikliai ir netgi akies rainelės skeneriai, tuo tarpu mokslininkai iš Bingemtono universiteto vartotojų autentifikacijai pasitelkti smegenų skleidžiamas bangas.

Neseniai publikuotoje ataskaitoje, pavadintoje „Smegenų atspaudas“ („Brainprint“) tyrėjai išstudijavo 45 savanorių smegenų aktyvumą, skaitant gerai žinomus trumpinius, tokius kaip DVD arba FTB.

Į vieną ir tą patį žodį kiekvienas tyrimo dalyvis reaguodavo atskirai, o kompiuteris galėjo atskirti šias reakcijas 94% tikslumu.

Mokslininkai tvirtina, kad net jei kibernetiniai nusikaltėliai gautų prieigą prie vartotojo smegenų atvaizdo, vartotojas galėtų gana lengvai minėtą atvaizdą pakeisti į kitą.

Tokia pažangi sistema vargu, ar greitu metu pasieks vartotojišką elektroniką, tačiau gali būti sėkmingai įdiegta objektuose su padidintu saugumo lygiu, pavyzdžiui, kariniuose objektuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)