Robotai ima valdžią: spausdins metalinį tiltą per kanalą (Video)  (0)

Naujausias ženklas, kad robotai ima valdžią: jie stato tiltą per Amsterdamo kanalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau toks planas ambicingo projekto, kur pramoniniai robotai atspausdins metalinį tiltą, „piešdami“ plienines struktūras virš vandens.

Olandų robotinio spausdinimo firma MX3D rengiasi gravitaciją paneigiančioms statyboms.

Štai kaip visa tai bus daroma: inžinieriai pradės nuo kanalo krante įtvirtinto metalo gabalo. Robotai pradės vienoje kanalo pusėje, ir, pridėdami mažus išlydyto metalo gabalėlius, kurs linijas ore. Linijos susikirs, sudarydamos save palaikančią struktūrą – šio atveju, tiltą.

<>„Šis tiltas parodys, kaip 3D spausdinimas pagaliau žengia į didelių mastelių, funkcionalių objektų pasaulį,“ sakė dizaineris Joris'as Laarmanas.

Dabar pat robotų tilto pradžia ir komanda tikisi statybą pradėti iki 2017. Tiksli tilto vieta bus paskelbta vėliau šiais metais.

Ši technologija transformuoja ilgus prototipų kūrimo procesus įvairiausiose pramonės šakose, nuo aeronautikos ir plataus naudojimo elektronikos, iki vaistų ir kosmetikos. Technologijų konsultantai Lux Research prognozuoja, kad 3D spausdinimo pramonė 2025 m. bus verta 12 mlrd dolerių.

Šie prietaisai pastaraisiais metais sparčiai plinta. Amazon, Tech30) turi 3D spausdinimo parduotuvę, o Staples parduoda MakerBot produktus, o taip pat Cube iš 3D Systems.

Bet 3D spausdintuvai nėra pigūs – MakerBot Replicator Mini parduodami po 1375$.


Virginia Harrison
money.cnn.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (0)