Kuris operatorius siūlo greičiausią mobilųjį internetą Lietuvoje, o kuriam reikia pasitempti?  (1)

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) nuo metų pradžios operatorių mobilaus interneto spartą tikrino daugiau nei 2,7 tūks. vietų. Gauti rezultatai atskleidė, kuris Lietuvos operatorius tiekia sparčiausią internetą, o kuriems dar yra kur tobulėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įranga buvo įmontuota į automobilį ir interneto sparta buvo tikrinama automobiliui judant (angl. drive test) miestų gatvėmis, automagistralėmis arba rajoniniais keliais.

Buvo nustatyta, kad sparčiausią internetą mobiliuosiuose įrenginiuose Lietuvoje tiekia „Omnitel“, antroje vietoje – „Bitė“, trečiojoje – nuo kitų dviejų pagal 4G spartą gerokai atsilikęs „Tele 2“, rodo šįmet atlikti Ryšių reguliavimo tarnybos matavimai.

„Omnitel“ mobiliojo interneto sparta 3G tinkle vidutiniškai buvo 10,23 Mbps, 4G (LTE) – 26, 8 Mpbs, „Bitės“ mobilaus interneto greitis 3G tinkle – 7,87 Mbps, 4G – 25, 08 Mbps, o „Tele 2 “ 3G tinkle – 6,5 Mbps, o 4G – 12,83 Mbps.

„Tele 2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalyse Andrius Baranauskas, paklaustas, kaip vertina RRT matavimų duomenis, sakė, kad „Tele 2“ dar įvertins, ar matavimuose nebuvo klaidų.

„Jei atidžiau pasižiūrėtumėte, pamatytumėte, kad „Bitė“ yra padengusi penkis kartus mažesnį plotą, palyginti su mumis. Jie koncentruoja tinklą mažose vietose ir taip greitį parodyti kur kas lengviau. Mūsų strategija yra, kad mes pirmiausiai plečiame tinklą – šiandien tinklu jau gali naudotis daugiau kaip 80 proc. gyventojų, o tada didinsime tinklo spartą“, – aiškino A.Baranauskas.

A.Baranauskas pridūrė, kad dabar „Tele-2“ mobiliojo interneto greitis yra didesnis, nei rodoma matavimuose, nes jau po matavimų ryšys buvo sustiprintas.

„Omnitel“ Tinklo ir IT infrastruktūros skyriaus vadovas Mindaugas Varanauskas sakė manantis, kad matavimai atspindi realią situaciją.

„Nors „Omnitel“ Lietuvoje turi daugiausia mobiliojo interneto vartotojų, kurie suvartoja daugiau duomenų, nei visų kitų operatorių klientai kartu sudėjus, tuo pat metu gebame užtikrinti ir didžiausią naršymo spartą. Tai pasiekti „Omnitel“ leidžia didelė tinklo talpa ir geriausia aprėptis šalyje. Šiuo metu sparčiausias rinkoje „Omnitel“ 4G ryšys jau pasiekiamas 90 procentų Lietuvos gyventojų ir pridūrė, kad bendrovė nuolatos tobulina tinklą“, – kalbėjo M.Varanauskas ir pridūrė, kad tinklas bus tobulinamas ir ateityje.

„Bitės“ Korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė aiškino, kad tokie matavimai, norint atspindėti realią situaciją, turi būti atliekami periodiškai ir dažnai.

„Tai yra prieš tris su puse mėnesio atlikti matavimų rezultatai ir bent jau iš „Bitės“ pusės situacija smarkiai pasikeitė po to, kai mes balandį pristatėme 4G ir 4G+ tinklą. Dabar tinklai taip greitai plėtojami, kad realus poreikis tokiems matavimams yra kas antrą mėnesį arba bent jau kas ketvirtį“, – kalbėjo Ž.Jakevičienė.

Žemėlapį su matavimais rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(15)
(4)

Komentarai (1)