Šeši slapti triukai, kuriuos galima daryti „iPhone“ telefonu  (11)

Atrodo, kad „iPhone“ telefonuose visada galima atrasti kažką iki tol nematyto. Įdėmiau pažvelgus į visus telefono meniu punktus, galima rasti bent vieną kitą iki tol neatrastą funkciją, kuri padės greičiau rašyti žinutes ar patogiau fotografuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Time.com pateikia šešis galbūt iki tol nežinotus „iPhone“ triukus.

Fotografuokite naudodami ausines

Paspaudus garsinimo mygtuką su oficialiomis „Apple“ ausinėmis galima padaryti nuotrauką su „iPhone“ kameros aplikacija. Tai naudinga funkcija, jei savo telefoną dedate ant trikojo arba norite užtikrinti, kad nuotrauka bus padaryta be trikdžių, nes fotografuojant nebereikės liesti ekrano. Nuotraukas telefonu taip pat galima daryti jungiant telefone esančius garsinimo mygtukus.

Pakratykite, kad anuliuotumėte ankstesnį veiksmą

Suklydote rašydamas žinutę arba el. laišką? Tiesiog pakratykite „iPhone“, kad Meniu lange atsirastų anuliavimo (Undo) funkcija. Ši funkcija veikia „iMessage“, pašto („Mail“) ir kitose nustatytose aplikacijose, tačiau kai kurie kitų aplikacijų kūrėjai taip pat ją yra įdiegę, tad pamėginkite tą patį padaryti ir su atsisiųstomis žinučių aplikacijomis.

Naudokite HDR režimą

Yra paprastas būdas padaryti, kad jūsų „iPhone“ kamera darytų geresnės kokybės nuotraukas. Atidarę kameros aplikaciją įjunkite HDR (High Dynamic Range) režimą („HDR On“), kad darytumėte aukštos dinaminės klasės nuotraukas.

Įjungus HDR telefonas iškart padaro tris nuotraukas ir sudeda geriausias nuotraukų dalis, kurios geriausiai matomos žmogaus akims.

Tai itin naudinga fotografuojant peizažus, darant nuotraukas prieš Saulę arba esant prastam apšvietimui. Jeigu nesate tikras, ar reikia jungti HDR režimą, pasirinkite „HDR Auto“ kameros aplikacijos viršuje ir „iPhone“ automatiškai nustatys, kada geriausia įjungti HDR.

Leiskite draugui sužinoti, kad perskaitėte žinutę

Jeigu gavę žinutę iš draugo jam neatsakote, bet norite, kad jis žinotų, jog žinutę perskaitėte, „Read Receipts“ tiks kuo puikiausiai. „iMessage“ leidžia vartotojams sužinoti, kuriuo metu tiksliai buvo perskaityta žinutė. Kad įjungtumėte šią funkciją, nueikite į nustatymus (Settings), raskite žinutes (Messages) ir pasirinkite „Send Read Receipts“.

Skelbiama, kad „iOS 9“ bus galima pasirinkti, kurie draugai gali matyti, ar žinutę perskaitėte.

Naudokite sparčias klaviatūros kombinacijas

„iPhone“ galite sukurti pasirinktas teksto santrumpas ilgoms dažnai naudojamoms frazėms arba, tarkime, el. pašto adresams. Nustatymų meniu pasirinkite „General“, tuomet „Keyboard“ ir „Add New Shortcut“. Pirmame lauke galėsite įrašyti ilgą dažnai naudojamą frazę, antrajame – jos santrumpą. Išsaugojus santrumpą ir ją įvedus „iMessage“ kartu su tarpo (Space) mygtuku, ji automatiškai transformuosis į ilgą frazę.

Įjunkite telefono lemputę, kad matytumėte pranešimus

Kartais telefono vibracijos ar skambesio nepakanka, kad pastebėtumėte gautą pranešimą. Galite panaudoti ir „iPhone“ LED lemputę kaip dar vieną perspėjimo signalą. Tiesiog atidarykite nustatymų meniu, pasirinkite „General“, „Select Assecibility“ ir įjunkite LED blykstę pranešimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(9)
(13)

Komentarai (11)