Priešmininis laivas šokiravo Jūros šventės dalyvius: kliudė keltą ir taranavo Danės krantinę (Video)  (0)

Tradicinė Jūros šventės žuvusiųjų pagerbimo ceremonija jūroje šįkart prasidėjo su neįtikėtinais trikdžiais. Aukščiausius šalies pareigūnus į jūrą plukdyti paruoštas laivas „Kuršis“ nesugebėjo sklandžiai prisišvartuoti Danės upės krantinėje ir kliudė keltą „Kintai“, o po to atbulas taranavo Danės upės krantinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip nemokšiškai manevruojamo Lietuvos karinio jūrų pajėgų priešmininio laivo dar niekas nebuvo matęs. Kruizinių laivų terminale ir Smiltynės perkėloje besibūriuojantys žmonės užgniaužę kvapą stebėjo, kaip laivas blaškosi tarsi praradęs kontrolę.

„Tai buvo pirmas bandymas, kuomet „Kuršis“ švartavosi Danės upėje. Upės vaga siaura, be to, dar buvo stiprus vėjas, tad ir nepavyko sklandžiai laivo prišvartuoti“, – teisinosi Karinių Jūrų pajėgų atstovas seržantas Audrius Vitkauskas.

Nepaisant stebinančių manevrų Danėje, laivas išplaukė į suplanuotą žuvusiųjų pagerbimo ceremoniją jūroje. Ir plukdė į atvirą jūrą ne bet ką, o aukščiausius šalies pareigūnus: prezidentę, premjerą, Klaipėdos merą, uosto direkcijos vadovą ir kitus svarbius asmenis. Laivo įgula sukandusi dantis tempė iki ceremonijos pabaigos, mat iš karto po jos laivas pradėtas ruošti remontui.

„Kuršis“ šiaip ar taip laukė planinio remonto. O per incidentą Jūros šventėje buvo pažeista galinio borto viršutinė dalis“, – apie laivo būklę pasakojo A. Vitkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai (0)