Negalėdami užgesinti gaisro, rusai nuskandino atominį povandeninį laivą „Oriol“ (Video)  (1)

Severodvinsko uoste (šiaurės vakarų Rusija) nuskandintas povandeninis laivas „Oriol“, nes ugniagesiai niekaip negalėjo nuslopinti remontuojamame laive kilusio gaisro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į povandeninį laivą antradienio vakarą pradėtas pumpuoti vanduo, pranešė agentūra „Interfaks“. Vidurnaktį „Jungtinės laivų statybos korporacijos“ atstovai pranešė, kad gaisro židiniai tokiu būdu likviduoti, į laivą apžiūrai jau pateko pirmieji ugniagesiai.

Iš pradžių teigta, kad prireiks 5–7 valandų, kol pavyks nuskandinti sausąjį doką kartu su remontuojamu laivu. Tačiau, viso laivo dar neužliejus jūros vandeniui, V.Putinui pranešta, kad pavojus jau likviduotas.

Vis dėlto, pasak įmonės atstovo Jevgenijaus Gladyševo, laivą reikia visiškai panardinti po vandeniu, kad gaisras neatsinaujintų.

Dėl šio incidento iškelta baudžiamoji byla – pagal straipsnį „Darbų saugumo taisyklių pažeidimai“.

Gaisras kilo Severodvinsko laivų remonto įmonėje „Zviozdočka“. Tyrimų komiteto pranešime teigiama, kad suvirinimo darbų metu užsidegė šildytuvas, esantis tarp povandeninio laivo korpuso sluoksnių. Ugnis iškart persimetė į balastinę cisterną, gaisras vis plėtėsi, jį suvaldyti ugniagesiams nesisekė – liepsnojo 40 kv.m. Tiesa, gamyklos atstovai skubiai paskelbė, kad šis gaisras – nepavojingas, nes branduolinis reaktorius išjungtas, o ginkluotės laive nėra.

Atominis povandeninis laivas „Oriol“ – trečias tokios svarbos gamyklos užsakymas. Darbus planuota pabaigti iki 2016 m.

2013 m. rugsėjį atliekant suvirinimo darbus kilo gaisras povandeniniame laive „Tomskas“. Kaltais dėl nelaimės pripažinti suvirintojai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)