Taksi paliktame telefone – vaizdo įrašas tarsi iš siaubo filmo (Video)  (0)

Fidžio policija tiria vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip nenustatytos tapatybės ginkluoti asmenys apšaudo žvejus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešimties minučių trukmės internetinėje svetainėje „Youtube“ nežinomo vartotojo patalpintame vaizdo įraše nufilmuoti į apverstą valtį įsikibę žvejai, į kuriuos šaudoma iš į prekybinį laivą panašaus objekto. Nufilmuoti į žvejus iš panašaus į tunų žvejybos laivą mirtinus šūvius paleidę asmenys juokiasi ir pozuoja fotografams, rašo news.sky.com.

Vertėjai teigia, kad vaizdo įraše užfiksuoti asmenys kalba mandarinų, tailandiečių ir vietnamiečių kalbomis. Ant laivo esantys skiriamieji ženklai rodo, kad tai – Taivano laivas. Tačiau Fidžio policijos atstovas spaudai Atunaisa Sokumuri patikino, kad kol kas dar anksti teigti, jog šis vaizdo įrašas tikras.

„Nėra aiškių įrodymų, liudijančių, kad nušautos aukos – tai Fidžio piliečiai. Taip pat nėra įrodymų, patvirtinančių, kada ir kur įvyko šis baisus incidentas“, - patikino jis.

Fidžio tunų žvejybinių laivų savininkų asociacijos prezidentas Grahamas Southwickas pasakojo „Pacific Beat“ radijo stoties eteryje, kad žvejybinių laivų savininkai iš Taivano mano, jog šiame vaizdo įraše užfiksuotas 2013 m. nepavykęs laivo užgrobimas šalia Somalio krantų.

„Tai garsiai nuskambėjęs incidentas, tačiau jis įvyko ne Fidžyje, o šalia Somalio krantų“, - sakė G. Southwickas.

„Ginkluoti asmenys, kuriuos matote šiame vaizdo įraše, - ne Fidžio piliečiai, o Somalio piratai, mėginę užgrobti keletą Taivano laivų. Visi laivus užgrobti mėginę piratai buvo nušauti“, - patikino jis.

Dėl vaizdo įraše matomų laivų identifikavimo kreiptasi pagalbos į Interpolą ir kitas Ramiojo vandenyno regiono valstybes.

Kaip praneša „Fairfax Media News Zealand“, ši vaizdo įrašą Fidžio sostinėje Suvoje taksi automobilyje paliktame mobiliajame telefone aptiko studentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)