Žmonių gerumas baigėsi: keliaujančiam robotui „Hitchbot“ nulėkė galva (Video)  (0)

Nors tai – tik robotas, bet liūdna jo istorija sugraudino daugelį. Mielos išvaizdos „Hitchbot“ pats negali judėti, tačiau keliauja jis žmonių pavežamas. Taip robotas jau apkeliavo Kanadą, Vokietiją ir Nyderlandus, tačiau JAV išgyveno tik dvi savaites.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingai apkeliavęs daugelį šalių, kelyje remdamasis tik gera pakeleivingų vairuotojų valia, robotas „Hitchbot“ aptiktas sumaitotas Filadelfijoje. Kanadiečiai „Hitchbot“ kūrėjai pranešė, kad šį vaiko dydžio robotą vandalai apgadino „nepataisomai“. HitchBOT savo kelionę per JAV pradėjo vos prieš dvi savaites Masačiusetse. Štai kokį atstumą pavyko įveikti robotui, iki kol jį užpuolė chuliganai. Robotas buvo visiškai bejėgis, kalbant apie judesius. Sumanę jį pavežėti vairuotojai, turėjo robotą patys įsisodinti robotinį tranzuotoją į savo automobilį. Tiesa, robotas savo nejudrumą kompensavo plepumu. „Hitchbot“ gebėjo palaikyti pokalbį su vairuotoju. Jo GPS įranga leido sekti roboto buvimo vietą, o įtaisyta vaizdo kamera maždaug kas 20 minučių automatiškai užfiksuodavo po nuotrauką. Viena iš roboto kūrėjų Frauke Zeller teigė, jog dažnai keliamas klausimas, ar žmonės turėtų pasitikėti robotais? Tačiau šiuo projektu keltas klausimas, ar robotai gali pasitikėti žmonėmis? Pasak žurnalistų, „Hitchbot“ buvo rastas su nuplėšta galva bei rankomis.

Ankščiau šiais metais „Hitchbot“ apkeliavo Olandiją ir Vokietiją. Kartu su pernai įveikta Kanada robotas iš viso autostopu sukorė daugiau nei 6000 kilometrų atstumą. Ir visą šį kelią „Hitchbot“ įveikė saugiai... iki įvykio Amerikoje.

Internautams ėmus dalintis savo užuojauta nelaimėliui, galima teigti, jog robotų pasitikėjimui žmonija suduotas nemenkas smūgis.

Nors roboto gyvenimas buvo trumpas ir truko tik 2 metus, tačiau galima pasidžiaugti, kad juos HitchBOT praleido užsiimdamas savo mėgstamiausiu užsėmimu – kelionėmis autostopu. Prieš susiduriant su piktavaliais, robotas planavo aplankyti eilę garsių Amerikos vietovių, pavyzdžiui, Las Vegasą ir Rašmoro kalną. Tiesa, pranešama, kad robotui pavyko apsilankyti Red Sox rungtynėse bei pasižvalgyti Atlanto vandenyno pakrantėje.

Nors dar nežinoma, ar atgaivintas HitchBOT robotas vėl leisis į kelionę per JAV, tačiau jo kūrėjai žada, kad šis incidentas tikrai nesustabdys jų vykdomo projekto. Robotas savo Twitter profilyje pranešė, kad šį kartą yra priverstas baigti savo kelionę, bet jo meilė žmonėms niekada neišblės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai (0)