Pasaulis pagal interneto greitį: kur atsidūrė Lietuva (Interaktyvus žemėlapis)  (4)

Ilgą laiką Lietuva buvo pirmaujanti šalis pasaulyje pagal interneto spartą. Tačiau galiausiai kitos šalys taip pat ėmė tobulinti savo interneto ryšio infrastruktūrą ir Lietuva prarado savo titulą. Tiesa, per daug nederėtų nusiminti, nes Lietuva vis dar išlieka tarp lyderių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemiau pateiktame interaktyviame žemėlapyje galima matyti pagal spalvas suskirstytas pasaulio šalis, kuriose interneto sparta yra mažiausia ar didžiausia. Žemėlapis sudarytas remiantis vidutiniu interneto greičiu, kuris užfiksuotas „Akamai“ centro, atsakingo už 15–30 procentų viso interneto srauto.

Nagrinėjant interneto spartą pasaulyje galima atrasti keletą itin unikalių vietų. Štai Norvegijos Svalbardo ir Jan Majeno salose vidutinis interneto greitis siekia 36,5 mbps. Tai neabejotinai yra pati didžiausia interneto sparta pasaulyje. Tiesa, tame regione yra tik vienas unikalus IP adresas, todėl žemėlapio rezultatai išeina šiek tiek iškreipti.

Ganėtinai didingos pozicijos yra Vatikano (3 vieta) ir Antarktidos (27 vieta).

Lietuva su 12,9 mbps vidutine interneto sparta taip pat atsidūrė ganėtinai aukštai. Mūsų šalį lenkia Skandinavijos šalys, kaimynai latviai, Japonija ir Pietų Korėja.

Kaip ir buvo galima tikėtis, lėčiausias interneto ryšys yra Afrikos valstybėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(39)
(31)
(8)

Komentarai (4)