Greičio mėgėjus išmanusis šviesoforas drausmina raudona šviesa  (19)

Šiaulių rajone prie Aukštelkės pastatytas išmanusis šviesoforas. Užfiksavęs leistiną greitį viršijusį vairuotoją, jis sustabdo eismą – automatiškai įsižiebia raudonas šviesoforo signalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak kelininkų, vos įjungus šviesoforą, į bendrąjį pagalbos centrą pasipylė Aukštelkės gyventojų ir pasipiktinusių vairuotojų skambučiai – esą ištisai dega raudona šviesoforo šviesa.

Paaiškėjo, kad taip išmanusis šviesoforas baudžia kelių erelius. Sustabdyti prie šviesoforo vairuotojai teigė leistiną greitį viršiję visai nedaug – gal tik kokiais penkiais kilometrais per valandą. Tačiau automatas nepaperkamas – sustabdo eismą visame kelio ruože.

„Gal ir gerai, nes čia būdavo tokių žmonių, kurie labai greitai laksto. Nors čia būdavo ir radaras, lakstydavo, nelabai bijodavo jo“, – sakė vairuotojas Tomas.

„Eismo saugumui tai aišku – saugiau – greitis mažesnis. Taip visur yra, ne vien Lietuvoje, yra tekę matyti tai ne vienoje šalyje“, – sakė kitas vairuotojas Mindaugas.

Pasak kelininkų, kelio ruožas ties Aukštelke – vienas pavojingiausių Šiaulių rajone. Čia perėjoje žuvo daugiausiai pėsčiųjų, o per mėnesį radaras užfiksuoja apie 800 Kelių eismo taisyklių pažeidėjų.

„Yra pradžioje gyvenvietės pastatyti davikliai, kurie nustatyti reaguoti į tam tikrą greitį. Eismo dalyviui viršijus leistiną greitį, iššaukiamas raudonas šviesoforo signalas ir pažeidėjas turi prie šviesoforo sustoti“, – pasakojo „Šiaulių regiono kelių“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Mačiulis.

Prie pirmadienį pradėjusio veikti naujojo šviesoforo griežtumo teks priprasti visiems važiuojantiems iš Rygos į Karaliaučių. Tokių šviesoforų šalyje – vos keli.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(50)
(1)
(49)

Komentarai (19)