„Humvee“ era baigiasi: JAV renkasi naują karinį transportą (Video, Foto)  (8)

Prasidėjo „Humvee“ eros JAV kariuomenėje pabaiga, rašo „Vice News“. JAV Gynybos ministerijos konkursą dėl lengvojo taktinio karinio transporto laimėjo „Oshkosh Corporation“ įmonė. 55 tūkstančiai jos gaminamų „Oshkosh L-ATV“ automobilių pakeis karinius „Humvee“ visureigius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal pirminį kontraktą, už 6,7 mlrd. JAV dolerių „Oshkosh“ JAV kariams pagamins 17 tūkst. tokių automobilių. Iš viso kontraktas vertinamas 30 mlrd. JAV dolerių, ir įmonei darbo bus iki 2040-ųjų – reikės pagaminti 54,6 tūkst. „Oshkosh L-ATV“ automobilių. „Oshkosh“ automobiliai turi šoninius ir apatinius šarvus, panašius į tanko, tačiau yra didelio pravažumo, kurio trūko MRAP automobiliams. Dėl sumažinto svorio juos bus taip pat galima gabenti „Chinook“ sraigtasparniais. „Humvee“ visureigiai buvo kritikuojami, kad jie pakankamai neapsaugo JAV karių nuo savadarbių sprogmenų, kuriuos praėjusio dešimtmečio viduryje vis dažniau ėmė naudoti kovotojai Irake. JAV kariai ant „Humvee“ automobilių dugno net dėdavo smėlio maišus. Vietoj „Humvee“ buvo imta naudoti MRAP automobilius, kurie sukurti specialiai tokių atakų atlaikymams. Tačiau šie automobiliai turėjo problemų su mobilumu.

„Humvee“ buvo pradėti gaminti 1979 m. 1983 m. ši įmonė laimėjo pirmąjį konkursą – JAV kariuomenei sutarta už 1,2 mlrd. JAV dolerių pagaminti 55 tūkst. visureigių.

„Oshkosh“ automobilius pradės gaminti 2016-ųjų pirmąjį ketvirtį. Planuojama, kad JAV kariai jais važinėti pradės iki 2018-ųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(56)
(4)
(52)

Komentarai (8)