Turkija numušė bepilotį orlaivį – manoma, kad tai rusiškas „Orlan-10“  (0)

Turkijos karinės oro pajėgos skelbia po trijų įspėjimų nukovusios orlaivį, kuris įsiveržė į jos oro erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariškiai mano, kad Turkijos numuštas dronas yra rusų, sakė penktadienį vienas JAV pareigūnas, pateikdamas priešingą Maskvos tvirtinimams versiją; anot Maskvos, nė vienas rusų dronas nebuvo numuštas Turkijos ir Sirijos pasienyje.

„Visi požymiai rodo, taip, tai rusiškas dronas“, – sakė pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės. Jis dar pridūrė, kad nėra jokių pranešimų, kad Sirija naudotųsi tokio tipo dronu, kuris buvo numuštas.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau penktadienį nurodė, kad visi jos lėktuvai saugiai grįžo į savo bazę, ir visi bepiločiai orlaiviai veikia „kaip planuota“, kai Turkijos karo lėktuvai numušė nežinomą droną netoli sienos su Sirija, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Taip Rusijos ministerija pakomentavo Turkijos pranešimą, kad turkų lėktuvai numušė bepilotį orlaivį savo oro erdvėje netoli sienos su Sirija.

Turkijos žiniasklaida skelbia, kad numuštas bepilotis lėktuvas. „Neidentifikuotos kilmės bepilotis lėktuvas buvo užfiksuotas mūsų oro erdvėje šiandien. Nepaisant trijų įspėjimų jis toliau skrido, tad mūsų pasienio patruliai buvo priversti jį numušti“, – teigiama Turkijos generalinio štabo pranešime.

Bepilotis orlaivis buvo pastebėtas sklendžiantis netoli Deliosmano kaimo, Kiliso provincijoje, kuri ribojasi su Sirijos ir Rusijos pajėgų atakuojamu Aleppo regionu.

Turkiją pastaruoju metu erzino rusiškų karo lėktuvų pasirodymas prie sienos su Sirija. Tiesa, Rusijos generalinis štabas skelbia, kad visi Rusijos lėktuvai Sirijoje yra Latakijos oro bazėje.

Libano televizijos teigimu, jokių nuostolių nepatyrė ir Sirijos oro pajėgos.

Tuo metu socialiniuose tinkluose plinta teorija, kad Turkijos pašautas bepilotis orlaivis yra ir kare Ukrainoje naudotas rusiškas „Orlan 10“. Tokią teoriją paremia ir įvykio vietos nuotraukos, rodančios labai panašios struktūros bepilotį lėktuvą.

Praėjusį pirmadienį Turkija, kuri yra NATO narė, perspėjo Rusiją dėl jos orlaivių įvykdytų oro erdvės pažeidimų per operacijas Sirijoje, o Aljansas pasmerkė „nepaprastą pavojų“, keliamą tokių įsibrovimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)