Boston Dynamics pagaliau atskleidė visus savo planus bei dabartinius pasiekimus (Video)  (0)

Boston Dynamics nemėgsta dalintis informacija kas vyksta už jos laboratorijos durų. Kompanija tiesiog įkelia video medžiagą į YouTube ir stebi kaip milijonai žmonių stebisi jų robotiniai kūriniais. Tačiau neseniai Markas Raibertas, vienas iš kompanijos Boston Dynamics inžinierių, Masačiusetso Technologijų Institute (MIT) vykusioje konferencijoje papasakojo apie kompanijos dabartinius projektus ir ateities siekius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raibertas ir kiti Boston Dynamics inžinieriai, kurie anksčiau nedalyvaudavo jokiose konferencijose, šį kartą trumpai papasakojo apie būsimus kompanijos projektus.

Neseniai MIT vykusioje konferencijoje „FAB“, Raibertas atliko prezentaciją „Robotų kūrimas“. Seminare taip pat dalyvavo kiti garsūs inžinieriai Senbay Kim, Ras Tedreyk, Radhika Negpal, Mick Mauntts ir Gil Pratt.

Į Raiberto prezentaciją įėjo keletas niekada ankščiau nerodytų video apie Boston Dynamics kuriamus robotus bei buvo užsiminta apie projektus, ties kuriais dabar dirbama.

Nauji dinaminiai žingsniai

Inžinierius parodė filmuotą medžiagą apie Spot, mobilų autonominį keturkojį robotą, kuris moka atidaryti duris su manipuliatoriumi, pritaisytu jam prie veido (tai atrodo ne taip baisiai, kaip skamba).

Po to konferencijos lankytojai galėjo pamatyti kaip robotas ATLAS dinamiškai žingsniuoja. Dabar aišku, kodėl anksčiau šie robotai nuolat virsdavo Darpa Robotų Iššūkio (DRC) finale, tačiau, kaip sako Raibertas, greito dinaminio balanso dėka robotas sugeba save stabilizuoti, nors tam ir išnaudoja didelį kiekį energijos.

Aukščiau esančio paveikslėlio kairėje pusėje matoma įprastinė roboto ATLAS kojų versija. Tai daugybė skirtingų galingų dalių ir medžiagų, sujungtų varžtais. Iš dešinės – Boston Dynamics ateities vizija. Koja pagaminta adityviai, ji turi hidraulinius komponentus, atspausdintus atsižvelgiant į jos struktūrą.

Regis, kuriant šią koją panaudotas bio-dizainas, į pagalbą pasitelkus arterijų skysčius ir grotelių struktūrą, kuri atrodo kaip žmogaus skeletas.

Tačiau niekas dar nematė šio atnaujinto dizaino roboto realybėje, ir pasak Raiberto, apie tai nėra daug informacijos: „Kol kas aš jums negaliu parodyti roboto, tačiau mes su juo labai stipriai dirbame, ir aš manau, kad metų pabaigoje, žmonės galės pamatyti mūsų naujus kūrinius.“

Patobulintos galūnės

Boston Dynamics – ne vienintelė kompanija, dirbanti su šia technologija. Parodoje ICRA buvo galima išvysti kai kuriuos hidraulinių laidų prototipus, pavyzdžiui, pabašią technologiją pristatė kompanija Moog, kuri gamina kojas keturkojui robotui IIТ HyQ.

Šios galūnės pagamintos adityviai iš išmanių mechanizmų, o vietoj vamzdelio skystis patenka į hidraulinį kanalą tiesiogiai per paties laido struktūrą, todėl jis yra labai tvirtas. Be to, laidas yra kompaktiškas ir mažiau sveria.

Ir nors Boston Dynamics mėgsta pristatinėti savo robotus trumpuose video filmukuose, ši filmuota medžiaga tikrai verta dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (0)