Paskelbta pasaulinė operacinių sistemų naudojimo statistika: toliau karaliauja „Windows 7“  (0)

„Net Applications“ apibendrino asmeniniams kompiuteriams skirtų operacinių sistemų pasaulinės rinkos tyrimą, kuris parodo padėtį 2015 metų spalio pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariausias operacine sistema tarp kompiuterių vartotojų ir toliau lieka „Windows“ su 90,4 proc. rezultatu. Per metus bendra „Microsoft“ OS dalis beveik nepasikeitė – 2014 ji siekė 91,5 proc. Jei vertinti atskiras jos versijas, tai pastebėsime, jog „Windows 7“ su 55,7 proc. užimamos rinkos dalimi yra populiariausia pasaulyje, po jos seka „Windows XP“ (11,7 proc.) ir „Windows 8.1“ (10.7 proc.).

Naujausia platforma „Windows 10“ jau užima apie 8 proc. rinkos ir jos dalis stabiliai auga, todėl galima tikėtis, kad iki šių metų pabaigos ši OS bus įdiegta viename iš dešimties asmeninių kompiuterių. „Microsoft“ tikisi, kad per ateinančius trejus metus įvairių prietaisų su „Windows 10“ skaičius visame pasaulyje pasieks vieną milijardą.

Tuo tarpu į „Apple“ gamybos kompiuterius instaliuojama operacinė sistema „OS X“ spalio pabaigoje užėmė tik 8 proc. rinkos. Dar apie 1,6 proc. tenka įvairioms „Linux“ versijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(23)
(5)
(18)

Komentarai (0)