„Microsoft“ rimtai imsis akumuliatorių klausimo - sukurta tobulesnė technologija, belieka ją komercializuoti  (1)

„Microsoft“ tyrimų laboratorijoje nuolat kuriamos ir vystomos naujos technologijos. Apie vienas kompanija papasakoja, žinia apie kitas – nepalieka laboratorijos sienų. Praeitą savaitę oficialiame „Microsoft“ kompanijos tinklaraštyje pasirodė straipsnis apie nešiojamų kompiuterių baterijos veikimo laiko padidinimo projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjų komanda sukūrė naują technologiją, kuri leidžia nešiojamų ir planšetinių kompiuterių baterijoms veikti ilgiau išmanaus programinio palaikymo dėka. Projektas pavadintas „Software Defined Batteries“. Tai yra įvairių optimizuotų skirtingiems uždaviniams baterijų komplektas.

„Software Defined Batteries“ veikia su operacine sistema ir nustato, ką ruošiasi veikti kompiuterio naudotojas ir tokiu būdu parenka efektyviausią konkrečiam uždaviniui bateriją. Be to, tam, kad padidintų baterijos tarnavimo laiką, sistema studijuoja naudotojo įpročius.

Sistema gali nustatyti, pavyzdžiui, jog naudotojas kievieną dieną maždaug 14.45 val. įkrauna savo planšetinį kompiuterį, o 15.00 val. pradeda demonstruoti „PowerPoint“ pristatymus. Tai reiškia, jog iki to laiko kompiuteris turėtų būti greitai įkrautas tam, kad naudotojas galėtų sėkmingai parodyti pateiktis ir padaryti pristatymą. O jei žmogus visą dieną savo kompiuterį naudoja išimtinai darbui su elektroniniu paštu ir „Word“ dokumentais, o vėliau naršo internete ir žiūri vaizdo įrašus – tokiu atbeju kompiuteris optimizuot energijos sąnaudas taip, kad baterijos naudojui užtektų iki grįžimo namo.

Deja, kol kas „Microsoft“ specialistai neastkleidžia, kada ši technologija bus prieinama komerciniuose produktuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai (1)