Iš Londono į Sidnėjų vos per 4 valandas – greitai tai bus realybė  (1)

Didžiosios Britanijos valdžia investavo 60 milijonų svarų sterlingų į naujos kartos variklius, kurie, anot kūrėjų, perkels pigius kosmoso ir tarpžemyninius skrydžius į visai kitą lygmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaktyviniai varikliai „Sabre“ yra paremti hibridine technologija, suderinta su reaktyvinio judėjimo sistema. Naujieji varikliai, pasižymintys mažomis sąnaudomis ir dideliu greičiu, iš esmės suteiktų galimybę į bet kurį pasaulio tašką nuskristi per 4 valandas.

Tiesa, pernelyg džiaugtis dėl tokių naujienų kol kas neverta, kadangi inžinieriai teigia, kad praktikoje tokie varikliai galėtų būti pradėti naudoti per artimiausius dešimt metų. Beje, Didžiosios Britanijos valdžia nėra vienintelė, kuri yra suinteresuota naujo tipo varikliais.

„BAE Systems“ kompanija taip pat paskelbė įsigysianti „Sabre“ variklius gaminančios kompanijos 20 procentų akcijų, o ši investicija sieks daugiau nei 20 milijonų svarų sterlingų.

Tikėtina, kad tai padės suformuoti „darbo partnerystę“, leisiančią reaktyvinius variklius integruoti į skrydžių bendrovių veiklą ir kosminio turizmo sektorių.

Pirmieji bandomieji skrydžiai turėtų prasidėti dar šio dešimtmečio pabaigoje, tačiau tai dar negarantuoja, kad jau po penkerių metų galėsime mėgautis kelionėmis į kitą pasaulio kraštą per 4 valandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai (1)