Radikaliai kitokia „Microsoft“ politika: užmegzta partnerystė su didžiausiu savo priešu - „Linux“  (8)

Buvęs „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris daugiau nei prieš dešimtmetį operacinę sistemą „Linux“ yra pavadinęs vėžiu, kuris intelektinės nuosavybės prasme prikimba prie visko, su kuo susiliečia. Bet ankstesniojo korporacijos vadovo logika dabartinei „Microsoft“ visiškai nebūdinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis korporacijos vadovas Satya Nadella praėjusiais metais skelbė apie visiškai pasikeitusią „Microsoft“ poziciją: jis pareiškė, kad „Microsoft“ myli „Linux“.

Jau anksčiau „Linux“ operacinę sistemą į debesų kompiuterijos platformą „Azure“ įsileidę „Microsoft“ dabar paskelbė apie partnerystę su „Red Hat“. Nuo šiol „Red Hat Enterprise Linux“ taps rekomenduojamu pasirinkimu, norint atlikti užduotis „Linux“ aplinkoje „Azure“ platformoje.

Taip pat abi bendrovės dirba kartu, siekdamos patenkinti verslo, programuotojų bei programinės įrangos gamintojų poreikius, kuriant ir prižiūrint programas su „Red Hat“ programine įranga privačiuose ir viešuose debesyse, rašoma „Microsoft“ pranešime spaudai.

Nuo šiol „Red Hat“ sprendimai bus visiškai pritaikyti („native“) „Azure“ platformai ir vartotojai joje galės paleisti savo „Red Hat Enterprise Linux“ programas. Taip pat jiems bus teikiama integruota techninė pagalba, nes tiek „Microsoft“, tiek „Red Hat“ pagalbos specialistai dirbs kartu ir operatyviai galės išspręsti klausimus, susijusius tiek su „Azure“, tiek su „Red Hat“ sprendimais.

Be to, programinės įrangos kūrėjams bus prieinama .NET technologija „Red Hat“ sprendimuose – pirmą bandomąją .NET versiją „Linux“ sistemoms „Microsoft“ pristatė balandžio mėnesį.

„Ši partnerystė – didelis laimėjimas bendrovėms, internetinės programinės įrangos kūrėjams bei programuotojams. Ji tik patvirtina mūsų pažadą siūlyti itin didelį pasirinkimą ir lankstumą debesų kompiuterijos srityje bei leisti vartotojams pasiekti daugiau, naudojant jų hibridinius debesų kompiuterijos sprendimus“, – sako Scottas Guthrie, „Microsoft“ viceprezidentas debesų kompiuterijai ir verslui.

„Duomenų centrai šiandien yra įvairiarūšiai, o pati debesų kompiuterija – hibridinė. Šia partneryste suvienijame mūsų bendrus sprendimus, kad padėtume klientams įveikti kylančius iššūkius, šiuo hibridiniu debesiu“, – teigia Paulas Cormieras, „Red Hat“ produktų ir technologijų prezidentas. Daugiau informacijos apie šią partnerystę: „Microsoft“ ir „Red Hat“ tinklaraščių įrašuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: