Sukurta technologija ekranui, kuriam nereikės energijos  (4)

Kalbant apie mobiliuosius įrenginius, šiuo metu ekranui tenka pirmoji vieta pagal akumuliatoriaus energijos sąnaudas. Kai kurie gamintojai siekdami padidinti autonominį įrenginių veikimą dėvimuose prietaisuose ir net išmaniuosiuose telefonuose naudoja elektroninio rašalo (E-Ink) ekranus, tačiau jie pagal visus parametrus nusileidžia naujausiam išradimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oksfordo universiteto tyrėjai papasakojo apie naująją „Bodle Technologies“ technologiją, leidžiančią kurti ekranus, kuriems nereikia papildomo maitinimo šaltinio. Maža to, tokie ekranai turėtų gerai atvaizduoti informaciją net ir būdami po tiesioginiais saulės spinduliais.

Dėl suprantamų priežasčių kūrėjai slepia visas detales apie naująją technologiją, tačiau yra žinoma, kad jie jau dalyvauja derybose su stambiausiomis technologijų kompanijomis, kurių pavadinimai taip pat kol kas neatskleidžiami.

Specialistai papasakojo, kad „Bodle Technologies“ paremta ta pačia technologija, kuri naudojama DVD diskų perrašymui. Projekto vadovas dr. Peiman Hosseini yra įsitikinęs, kad jų išradimas gali turėti reikšmingą įtaką mobiliesiems įrenginiams: išmaniesiems telefonams ir išmaniesiems laikrodžiams.

Taip pat Peiman Hosseini mano, jog tokie ekranai gali būti pritaikyti architektūroje – „išmaniuosiuose“ languose, kurie nepraleistų infraraudonųjų spindulių ir vasarą padėtų palaikyti viduje žemą temperatūrą be kondicionierių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(18)
(9)
(9)

Komentarai (4)