Neįtikėtinai praktiška: tualetas, kuris fekalijas paverčia elektros energija (Video)  (0)

Pasaulio žiniasklaida prieš metus rašė, kaip Billas Gatesas gėrė perdirbtą vandenį iš žmogaus išmatų. Tačiau verslininkas ties tuo nesustojo. Jo bei Melindos Gatesų fondas inicijavo ir tualeto perdarymo projektą, kuris leido Cranfieldo universiteto mokslininkų komandai sukurti neįtikėtiną technologiją – „Nano Membrane Toilet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ įkūrėjas ir filantropas taip norėjo atkreipti dėmesį į švarios sanitarijos problemas trečiojo pasaulio šalyse.

Paprastas „Nano Membrane Toilet“ – tai tualetas be vandens, kuris gamina energiją naudodamas sukimą, kad perduotų žmogaus išmatas per specialią membraną, kuri atskiria vandens molekules nuo iš išmatų, rašo mirror.co.uk.

Vanduo tuomet patenka į kitą ertmę, kurioje yra hidrofolinių granulių, kondensuojančių vandenį prieš jį surenkant. Kita sistema sudegina likusias išmatų dalis, paversdama jas energija.

 

Nors paskutiniąją proceso dalį dar reikia patobulinti, mokslininkai tikis, kad sudegintų išmatų energijos užteks filtravimo procesui, kuris generuoja vandenį.

Likusi energija galės būti panaudota įkrauti nedidelius įrenginius kaip išmanūs telefonai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (0)