„Netflix“ vartotojams – bloga žinia  (10)

Šįmet visame pasaulyje paslaugas teikti pradėjusi vaizdo įrašų transliavimo svetainė „Netflix“ naujiesiems klientams turi blogą žinią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji imsis priemonių prieš sukčiautojus, kurie nori gauti daugiau nei jiems priklauso.

„Netflix“ pranešė, kad blokuos galimybę klientams apsimesti kitų šalių naudotojais – jie nebegalės jungtis per „proxy“ serverius ir naudotis virtualiais privačiais tinklais (VPN). Priemonių prieš „nelegalus“ kompanija numato imtis artimiausiomis savaitėmis.

„Netflix“ viceprezidentas Davidas Fullagaras pareiškė, kad kompanija ateityje tikisi gauti licencijas visą turinį rodyti visame pasaulyje, tačiau šis procesas užtruks.

„Jei visas mūsų turinys būtų prieinamas visame pasaulyje, mūsų klientams nebūtų priežasties naudotis „proxy“ ar kitais atblokavimo būdais, kad apgautų mūsų sistemas ir apsimestų esantys kitoje šalyje nei iš tiesų yra. O kol kas mes gerbsime ir stiprinsime turinio licencijavimą pagal geografines teritorijas“, – sakė jis.

Gavę virtualų IP adresą iš JAV, vartotojai gali naudotis visu turiniu, kuris yra siūlomas amerikiečiams. Šioje šalyje „Netflix“ pasiūla yra pati didžiausia. Svetainės Unogs.com duomenimis, amerikiečiai gali žiūrėti 1151 serialą ir 4589 filmus, o, pavyzdžiui, lietuviai – vos 571 filmą ir 206 serialus. Maždaug tiek pat turinio siūloma ir latviams, estams, lenkams.

Įdomu tai, kad gerokai mažesnę pasiūlą gaunantiems lietuviams paslaugos kainuoja tiek pat, kiek ir kitiems europiečiams (8–12 eurų), o amerikiečiai moka 8–12 dolerių.

Praėjusią savaitę „Netflix“ paskelbė pradedanti teikti paslaugas daugiau nei 130-yje šalių, įskaitant Lietuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(30)
(-6)

Komentarai (10)