Lietuvių laimė, kad pas mus vagys dar žiopli: jei atostogauji, tai tyliai - kaip pelė po šluota!  (4)

Pasidalinai savo atostogų nuotraukomis socialiniame tinkle, o namus apiplėšė? Draudimo išmoka tau nepriklauso. Bent jau Jungtinėje Karalystėje, atostogų akimirkos realiu laiku vertinamos kaip ir neuždarytas langas ar paliktos atviros namų durys – draudimo brokeris gali atmesti prašymą, nes tinkamai nepasirūpinai saugumu ar net padėjai vagims, rašoma „BK grupės“ pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Draugai „Facebook“

Kol kas neteko girdėti, kad panašią praktiką taikytų Lietuvoje veikiančios draudimo bendrovės, tačiau mūsų vagys išmanumu nenusileidžia britams.

Viena šviežiausių viešumoje nuskambėjusi Julijos Žižės istorija. Gerai žinoma dizainerė savo „Facebook“ paskyroje publikavo nuotrauką prie baseino su dukra ir net nurodė  buvimo vietą – prabangus viešbutis Palangoje. Ši informacija matoma ne tik „draugams“, bet ir visiems tyčia ar netyčia užklydusiems. Jau po dviejų dienų ten pat atsirado kreipimasis į tuos pačius „draugus“ su prašymu padėti susigrąžinti iš namų pavogtą BMW, papuošalus, kompiuterius ir net „Louis Vuitton“ rankinę su inicialais.

Mašina atsirado, bet lietuviškų asmenukių kiekis iš saulėtos Ispanijos, Italijos, Egipto ar kalnų Austrijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje atrodo tik auga. 

Kas turi saugoti namus?

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad pirmąjį metų ketvirtį iš namų pajuda daugiau nei pusė milijono šalies gyventojų, apie 200 tūkstančių vyksta atostogų už Lietuvos ribų. Dažnas dalinasi nuotraukomis iš užsienio „Facebook“, o tai gali tapti jauku vaigims.

Policija rekomenduoja susidraugauti su kaimynais, kurie jums išvykus atidžiau stebėtų aplinką: keistus garsus laiptinėje, lėtai ratus aplink rajoną sukančias mašinas, lūkuriuojančius nepažįstamus žmones ar blyksinčias žibintuvėlio šviesas jūsų bute. 

Bet ką daryti, kai kaimynų šalia nėra ar jums mielesnis bendravimas socialiniuose tinkluose?

Naujos kartos sprendimai

Aiškinantis nusikaltimą – laikas vienas iš svarbiausių faktorių.  Naujos kartos sprendimai jį leidžia sumažinti iki minimumo: kas vyksta namuose ar teritorijoje aplink galite stebėti realiu laiku.

„Lietuvoje populiarėja kameros, kurios gali vaizdą įrašinėti į atminties korteles ir transliuoti tiesioginį vaizdą iš namų į jūsų ar apsaugos bendrovės įrenginius. Vaizdą galima matyti net mobiliame telefone atostogaujant. Svarbiausia, kad būtų interneto ryšys“, – sakė „BK grupė“ plėtros direktorius Andrius Dapkevičius.

Pasak A. Dapkevičiaus, tarp lietuvių labiau populiarios išorės vaizdo stebėjimo kameros. Vidaus stebėjimo kameras dažniau renkasi turintys augintinius ar norintys stebėti vaiko auklės darbą. Vidaus apsaugai dažnas renkasi judesio daviklius.

„Vis dėlto, technologijos keičiasi. Atėjo laikai, kai vaizdo stebėjimo sistemos tiek atpigo, kad net judesio davikliai gali kainuoti brangiau. O įdomiausia, kad kameros lygiai taip pat gali veikti ir kaip judesio davikliai: užfiksavusios judesį, jos automatiškai nufotografuoja vaizdą ir siunčia jį apsaugos bendrovei ar būsto savininkui“, – pasakoja A. Dapkevičius.

Pasak bendrovės, šiuo metu rinkoje tarp naujos kartos apsaugos sprendimų populiariausios „Hikvision“ vaizdo stebėjimo sistemos. Jos ypač mėgstamos nuosavų namų savininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (4)