Įdomi naujiena: sukurtas prietaisas, išmanųjį telefoną paverčiantis į termovizorių (Video)  (11)

Praėjo tie laikai kai termovizoriai kainavo tūkstačius dolerių ir buvo tik kariškių privilegija. JAV bendrovė „Seek Thermal“ pristatė kompaktišką prietaisą „Seek Compac“, kuris išmaniojo telefono ekrane gali parodyti objektų ir būtybių skleidžiamą šiluminę spinduliuotę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacijos apdorojimui termovizorius naudoja telefono skaičiavimo galią su kuriuo jis sujungiamas naudojant micro-USB arba Lightning jungtį.

„Seek Thermal Compact“ korpusas pagamintas iš magnio lydinio. Objektyvo matymo kampas yra 36 laipsniai, o matomumas siekia 300 metrų. Matrica gavo 206×156 taškų rezoliuciją.

Aptinkamų temperatūrų diapazonas yra nuo -40° iki +330° C laipsnių, o skleidžiama infraraudonųjų spindulių bangų ilgis gali būti nuo 7,2 iki 13 mikronų.

Termovizorius dirba su visais „Android 4.3“ ir naujesnes „Google“ OS versijas naudojančiais prietaisais, palaikančiais USB-OTG. Taip pat yra „iOS“ pritaikytas modelis.

Parsisiuntę nemokamą „Seek Thermal“ aplikaciją galite patikrinti savo prietaiso suderinamumą.

„Seek Compact“ pritaikytas naudoti buityje: aptikti  namo šilumos nuotėkį, sugadintą elektros instaliaciją, paslėptus vandens vamzdžius arba laidus. Jis taip pat gali būti naudingas medžioklėje. Termovizoriui nereikia saulės ar dirbtinės šviesos, todėl gyvūno šiluminį pėdsaką galėsite sekti tiek dieną, tiek naktį.

Kadangi visa informacija apdorojama ir rodoma naudojant kitą prietaisą (planšetę arba išmanųjį telefoną), gamintojui „Seek Thermal Compact“ pavyko padaryti vienu iš pigiausių termovizorių rinkoje – jis kainuoja apie 250 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(62)
(12)
(50)

Komentarai (11)