Nuomonė: 6 priežastys, kodėl „Android“ telefonai geresni nei „iPhone“  (14)

Šiuolaikinės technologijos, o tarp jų ir mobiliosios platformos vystosi neįtikėtinu greičiu. Šiandien „Android“ jau nėra toji operacinė sistema, kuri vejasi „iOS“, kadangi siūlo naudotojams daugybę unikalių galimybių, neprieinamų „Apple“ įrenginiuose. Žinoma, dėl skonio nesiginčijama, o tobulo įrenginio nėra. Bet šįkart Varlė.lt. mobiliųjų įrenginių specialistai siūlo pažvelgti į 6 dalykus, kurie lemia, kad „Android“ pagrindu veikiantys išmanieji telefonai yra pranašesni už „iPhone“ įrenginius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-09 Nuomonė: 6 priežastys, kodėl „Android“ telefonai geresni nei „iPhone“  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis modelių pasirinkimas

Vienas svarbiausių „Android“ įrenginių pranašumų „iOS“ prietaisų atžvilgiu – modelių įvairovė. Praeitais metais „Apple“ išleido du naujus išmaniuosius telefonus: „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“. O kiek praėjusiais metais pasirodė „Android“ telefonų? Suskaičiuoti ne taip jau ir paprasta. Žinoma, labai dažnai pristatomi ne patys sėkmingiausi „Android“ įrenginiai, tačiau juk jie orientuojami į naudotojus su ribotu biudžetu, o „Apple“ tokia strategija nebūdinga.

Ekrano raiška

„iPhone“ ekranas nuostabus? Taip. Jis pasižymi ryškiomis ir sodriomis spalvomis? Be abejonės. „iPhone“ ekranas atvaizduoja labai kokybišką vaizdą? Žinoma! Tačiau tiesa tokia, kad kai kurių „Android“ išmaniųjų telefonų ekranai dar geresni. Būvo laikai, kai „Retina“ laikytas etalonu. Šiandien tas pats visiems pažįstamas „Samsung“ „Super AMOLED“ kai kuriais aspektais lenkia „Apple“ skystųjų kristalų ekranus. Skirtumas tarp 720p raiškos „iPhone 6s“ ir 2K raiškos „Galaxy S6“ ekranų – akivaizdus ir matomas plika akimi.

Be to „Apple“ susiduria su tokia problema, su kokia nesusiduria jokie kiti gamintojai – būtinybe skirti po ekranu vietos pagrindiniam mechaniniam mygtukui. Kompanija galėtų panaudoti pailgą mygtuką ar išdėstyti jį galinėje išmanaus telefono korpuso dalyje, taip kaip tai daro „Samsung“ ir „Huawei“. Tačiau toks žingsnis neigiamai paveiktų „Apple“ įrenginių ergonomiką. Tie, kas laikė rankose „Galaxy S6“ ar „Huawei“ išmaniuosius telefonus, tai ko gero patvirtintų.

Be to, „Apple“ išmanieji telefonai pakankamai dideli tokiems ekranams. Kai kurie „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantys modeliai turi kompaktiškesnius korpusus ir pasižymi identiška, o kartais ir didesne įstrižaine.

Didelis autonomiškumas

Autonominio „iPhone“ veikimo laikas jau seniai tapo kritikos objektu ir atrodo, „Apple“ neišspręs šios problemos ir „iPhone 7“ įrenginyje. Prognozuojama, kad naujasis flagmanas bus dar plonesnis nei „iPhone 6s“, o tai reiškia, kad eilinį kartą didesnis autonomiškumas (talpesnė baterija) bus paaukota vardan įspūdingo dizaino.

Tuo tarpu kalbant apie ateinantį „Galaxy S7“, prognozuojama, kad naujaisis „Samsung“ išmanusis telefonas turės talpesnę bateriją. Pasitvirtinus šiai informacijai dar kartą įsitikintume, jog „Apple“ pralaimi šioje kovoje.

Išplėsta ir pažangi programinė įranga

„Google“ praktiškai neriboja „Android“ programėlių kūrėjų. Tokios strategijos dėka „Google Play“ platformoje galima rasti daugiau sudėtingesnių ir daugiafunkcinių programėlių nei „App Store“. Taip pat sąsajos personalizacijos galimybės „Android“ atveju yra platesnės. „Apple“ operacinė sistema vis dar lieka apsaugota nuo nautojų intervencijos.  

Kaip turi elgtis „iPhone“ naudotojai, kurie nori naudotis alternatyvia skambučių programėle? Arba integruoti pamėgtą „iMessage“ su kita populiaria pokalbių programėle iš „App Store“? „Google“ siūloma operacinė sistema yra labiau atvira trečiosios šalies kūrėjams nei „iOS“  ir tai jos didelis privalumas. 

Integracija su „Google“ paslaugomis

„Apple“ programėlės ir servisai puikūs, tačiau ko gero daugelis naudotojų norėtų naudotis „Google“ analogais. Neatsižvelgiant į firminių „obuoliuko“ servisų ir programėlių pažangą, kai kurioms „Apple“ paslaugoms dar toli iki „Google“ produktų.

Išplėsta saugykla

Paskutinė, bet ne mažiau svarbi ypatybė – išplečiama saugykla. Esant būtinybei didžiosios dalies „Android“ įrenginių saugyklos talpą galima išplėsti atminties kortelių dėka. Toks funkcionalumas atveria daugiau būtinos informacijos saugojimo galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(82)
(37)
(45)

Komentarai (14)