Įdomus atradimas – kompiuteris telefone „HP Elite X3“ (Video)  (4)

Paskutinį savo išmanųjį telefoną „HP Pre 3“ palaidojusi 2011 m., „Hewlett-Packard“, atrodė, jau atsižegnojo nuo šio verslo. Ir štai netikėtumas – parodoje Barselonoje parodytas „Elite X3“, kuris yra net gerokai daugiau negu išmanusis telefonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičius 3 stulbinančių parametrų įrenginio pavadinime reiškia „trys viename“. Skamba kaip skalbimo miltelių reklama, bet šis telefonas-kompiuteris kojinių neskalbia. Užtat daro beveik visa kita.

Naująjį telefoną HP pavadino taip pat kaip savo prabangių nešiojamųjų kompiuterių liniją – „Elite“. O skaičius 3 pavadinime reiškia, kad jis gali atlikti tris funkcijas – išmaniojo telefono, nešiojamojo kompiuterio ir stalo kompiuterio.

Deja, tai, kas leidžia šiam telefonui virsti tokiu universaliu įrenginiu, yra ir didžiausias jo trūkumas. Tai „Windows 10“ operacinė sistema. Pripažinkime, „Windows“ telefonai niekam neįdomūs.

Taip ir nesugebėjusi per kelerius metus pritraukti kūrėjų, tragiškai stokojanti pačių reikalingiausių, kasdienių funkcinių programėlių operacinė sistema jau baido net ištikimiausius „Microsoft“ išmaniųjų telefonų gerbėjus.

Ir tokiu metu čia apsireiškia taip pat ne geriausius laikus išgyvenanti HP? Tai beprotybė ar nauja „Windows“ viltis? Jei žvelgsime tik į telefono „Elite X3“ techninius parametrus, turėtume sakyti, kad viltis.

Visa, kas geriausia

Rinkdama savo telefonui komponentus HP nepasikuklino: „Cat 6 LTE“ modemas ir 2x2 ACWi-Fi ryšio antena, IF67 standartą atitinkantis atsparumas vandeniui ir dulkėms bei Mil-STD-810 atsparumo aplinkos poveikiams sertifikatas.

5,95 colio įstrižainės AMOLED ekranas yra 2 K raiškos –  493 ppi taškų tankis. Viduje – moderniausias „Snapdragon 820“ procesorius, 4GB RAM atmintinė, 64 GB vidinė atmintis, kurią galima SD mikrokortele išplėsti iki 2 TB.

Telefono nugarėlės apačioje matyti penki apvalūs kontaktai, kuriais jis prijungiamas prie specialių periferinių HP įrenginių. To paties laikiklio, kuris leidžia patogiau naudoti telefoną kaip kompiuterį.

Galinė kamera yra 16 MP raiškos, priekinė – 8MP. Baterijos talpa – 4150 mAh, telefone įrengta USB-C jungtis, pirštų atspaudų jutiklis, akių rainelės skeneris, „Bang&Olufsen“ garsiakalbiai…

Žodžiu, jei ne plastikinis korpusas, šis 195 g sveriantis telefonas galėtų puikuotis tarp geriausių iš geriausių šių metų vėliavnešių. Tiesą sakant, tai pats galingiausias visų laikų „Windows“ telefonas.

Tik tikėtis, kas pirkėjai spiečiais lėks jo pirkti, sunkoka. Na, taip, „Windows“…

Kompiuteris biurui

Paprastų pirkėjų susidomėjimo, matyt, pernelyg nelaukia ir pati HP. Todėl pristatymo metu ne kartą minėjo, kad telefonas skirtas verslui, nes gali jam sukurti „unikalią vertę“ ir t. t. Anot HP, toks vienas įrenginys, kuris dirba už visus, bet kuriai kompanijai bus kur kas saugesnis negu dabar įprasta „atsinešk savo įrenginį“ politika.

Išties idėja gana nebloga – per specialų priedą „HP Desk Dock“ telefoną prijungus prie monitoriaus ir periferinių įrenginių, jis išnaudoja „Windows 10“ „Continuum“ funkciją ir veikia kaip vidutinis biuro kompiuteris. Bent jau biuro programos veikia, o daugeliui paprastų darbuotojų to ir tereikia.

Taigi, darbo vietoje nėra kompiuterio, ateini, įstatai savo telefoną į laikiklį (beje, jis turi net specialų lipduką, kuriuo prisitvirtina prie stalo) ir tęsi darbą. Tik darbui neturi jokių interneto naršyklių, išskyrus „Microsoft Edge“, o atvažiavęs į miestą neturi „m.Parking“ programėlės.

Užtat įdiegtos „HP Workspace“, „HP Device Hub“, „Adobe PDF Reader“, „Microsoft Office“ programos, kurios vėlgi pravers darbui.

Kompiuteris kelionėms

Kitą telefono priedėlį – „HP Mobile Extender“ arba „ME Dock“ – bet kas supainiotų su normaliu nešiojamuoju kompiuteriu. Išties tai ir yra kompiuteris, tiesiog be procesoriaus, RAM atmintinės, laikmenos ar kitų „protingų“ dalių.

Tai 12,5 colių įstrižainės „Full HD“ ekranas, klaviatūra, garsiakalbiai, keli prijungimo lizdai ir didžiulis 47 WHr akumuliatorius.

Prie šio įrenginio telefonas gali prisijungti belaidžiu ryšiu arba laidu ir kartu jie virsta lengvu, funkcionaliu, nors ir gerokai ribotu, „Windows“ kompiuteriu.

Beje, HP rado būdą, kaip tą ribotumą apeiti. Įprastai „Windows 10“ telefone negali paleisti „tikrų“ programų, skirtų normaliam kompiuteriui, tačiau „HP Workspace“ programėlė šią problemą iš dalies išsprendžia.

Ji leidžia šiame telefone-kompiuteryje per debesis dirbti su visomis programomis, kurios įdiegtos darbo kompiuteryje.

Žodžiu, nesitikime, kad dabar visi pulsite pirkti šį telefoną, tačiau įrenginys išties įdomus. O jei norėsite, jau vasarą jį bus galima įsigyti tiesiog HP kompanijos interneto svetainėje. Ir įsigyti galės kiekvienas, ne tik kompanijų biurų darbuotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(23)
(2)
(21)

Komentarai (4)