Sudarytas populiariausių Europoje naudotų automobilių penketukas  ()

Kalbant apie naujų automobilių pardavimus, Senasis žemynas 2015 metus baigė optimistiškai. Per šį laikotarpį buvo parduota 12,6 mln. naujų lengvųjų transporto priemonių, o tai reiškia 9,3 proc. augimą palyginus su 2014-aisiais. Nepaisant įkvepiančios tendencijos, Europai reikia dar gerokai pasistengti, kad pasiektų savo 2007 metų apogėjų, kai visai prieš pat finansinę krizę buvo nupirkta 18,2 mln. automobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šios pramonės šakos analitikai nesitiki nieko gera, nes 7-ajame dešimtmetyje įvyko gimstamumo bumas. Tai reiškia, kad tie žmonės, kurie nulėmė 2007 metų naujų automobilių rinkos suklestėjimą, iki 2025 metų susprogdins ją iš vidaus.

Tarsi Europoje automobilių gamintojams būtų maža senstančių gyventojų, problemą gilina ir tai, kad naujoji karta nėra itin suinteresuota turėti nuosavą automobilį. Štai kodėl pastaruoju metu itin mėgstama dalytis automobiliais.

Reikalas tas, kad šie žmonės nejaučia džiaugsmų ir rūpesčių, kuriuos kelia automobilis, pirktas už sunkiai uždirbtus pinigus. Šie žmonės niekada nepajus laisvės, kurią siūlo asmeninė transporto priemonė, nei išlaidų, kurios užgriūna įsigijus automobilį, rašo „Autoevolution“.

Kokį automobilį pirkti? Dauguma europiečių pirmenybę atiduoda naudotiems automobiliams. Žinoma, panaudoti modeliai yra pigesni, bet trūkumas tas, kad perkant kažkieno kito naudotą automobilį, jau savaime kyla nerimas.

Taigi kokie naudoti automobiliai yra populiariausi? Nors naujų automobilių rinkoje vis daugiau dėmesio nusipelno tokie nedideli miesto visureigiai kaip „Renault Captur“, Europoje geriausiai perkamos naujos mašinos yra „Volkswagen Golf“, „Ford Fiesta“ ir „Volkswagen Polo“.

Tačiau naudotų automobilių srityje „Volkswagen Golf“ krenta į antrą vietą. Išskyrus populiarųjį, kompaktišką hečbeką iš Volfsburgo, visi kiti šio sąrašo viršūnėje esantys automobiliai yra aukščiausios klasės sedanai. Vienintelis juos vienijantis dalykas yra tas, kad jie visi yra pagaminti Vokietijoje.

Remdamasis realių pardavimų skaičiais ir „AutoScout24“, „AutoTrader“ bei kitais mobilios paieškos duomenimis, portalas „Autoevolution“ sudarė populiariausių naudotų automobilių Europoje penketuką:

1. BMW 3 serija

2. Volkswagen Golf

3. BMW 5 serija

4. Audi A4

5. Mercedes-Benz C klasė.

Taigi, ne vien lietuviai mėgsta rinktis naudotus prabangesnius automobilius – ši tendencija būdinga visai Europai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(19)
(-9)

Komentarai ()