SPUD – pirmasis į kišenę telpantis sulankstomas monitorius (Video)  (1)

Išmanusis telefonas, planšetofonas, planšetinis kompiuteris – kompanijos iš kailio neriasi mėgindamos patenkinti du nesuderinamus vartotojų norus. Kas nenorėtų su savimi nuolat turėti įrenginį didžiuliu ekranu, kuris vis tiek tilptų kišenėje? Svajonė išsipildė – šis ekranas telpa į kišenę, o išlankstytas virsta nemažu kompiuterio monitoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keisčiausia, kad idėją realizavo visai ne tie, iš kurių būtume ko nors panašaus tikėjęsi, ir veikia tas išlankstomasis ekranas visai ne taip, kaip daugelis įsivaizduotų.

Kompanija „Arovia“ sukūrė į kišenę telpantį išlankstomąjį ekraną SPUD pasinaudojusi jau primiršta ir, atrodytų, pasenusia technologija. Taigi, tai nėra, kaip, matyt, tikėtumėmės, koks nors susukamas OLED.

Labai paprastai kalbant, šis ekranas – tai lyg išlankstoma palapinė vaizdo projektoriui. Ir veikia jis panašiu principu kaip kadaise gaminti projekciniai televizoriai. Uždaroje erdvėje įrengtas vaizdo projektorius sukuria projekciją ekrane.

Taigi, darbo metu įrenginys labiau primena seno televizoriaus kineskopą, o ne įprastą plokščią ekraną. Lėktuve tokį išsilankstyti būtų nepatogu, tačiau, pavyzdžiui, išvykoje į gamtą jis virs puikiu, gana dideliu ir transportuojant beveik neužimančiu vietos televizoriumi ar kompiuterio monitoriumi.

Suglaustas ekranas telpa į kišenę ir sveria mažiau negu kilogramą. Iš esmės vietą užima tik nedidelis LED projektorius, nes visa kita – plona sulankstyta medžiaga.

Pavadinimas SPUD reiškia „spontaniškai iššokantis ekranas“. Jis taip ir veikia – atidarius išsiskleidžia lyg koks skėtis.

Taigi, įsikuri palapinėje, atsegi įrenginį laikantį dirželį ir mažytė dėžutė virsta 24 colių įstrižainės monitoriumi. Viduje įmontuotų baterijų pakanka 4 val.

Prie ekrano belaide jungtimi arba HDMI laidu galima prijungti ir kompiuterį, ir savo išmanųjį telefoną ar „iPad“.

Kompanija netrukus žada pirkėjams siūlyti baigtą ekrano modelį, kuris kainuos nuo 300 iki 500 dolerių.

Netikėtas ir visai kitoks, negu įsivaizdavome, tačiau tikras sulankstomas ekranas leis netikėčiausiose vietose patogiau dirbti ar žiūrėti filmą neįsikniaubus nosimi į mažutėlaitį telefono ekraną.

Suprantama, susilankstantis plokščias OLED būtų įdomiau, bet kol nėra tokio, net smagu, kad kažkas sugalvojo labai paprastą sprendimą, kurį seniai galėjome sugalvoti patys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(16)
(2)
(14)

Komentarai (1)