Parduodate mašiną internetu? 5 didžiausios klaidos, kurių reiktų vengti  (8)

Automobilio pardavimas šiais laikais neįsivaizduojamas be transporto skelbimų tinklapių. Jais naudojasi netgi didžiausias turgaus aikšteles valdančios kompanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau specializuotų skelbimų puslapių populiarumas dar nereiškia, kad visi vartotojai sugeba pasinaudoti jų privalumais.

Parduodami naudotą mašiną turėtumėte atkreipti dėmesį į keletą esminių klaidų, kurios atbaido potencialius pirkėjus.

1. Prastos nuotraukos  

Kalbame ne tik apie telefonu prieš saulę darytus kadrus – nemažai skelbimų autorių neįdeda aiškaus automobilio vaizdo iš visų pusių, nenufotografuoja salono ar tyčia neparodo defektų. Lietuvoje neatsitiktinai populiarėja nauja paslauga, kai įgudęs fotografas už nedidelę pinigų sumą padaro parduodamo automobilio nuotraukų galeriją.

Taupymo sumetimais visuomet galite bandyti kreiptis į bičiulį, kuris dažniau naudojasi fotoaparatu arba susirasti šios srities pradžiamokslį internete.

Tiems, kam tai atrodo lyg papildomas vargas pateikiame keletą esminių patarimų:

  • Fotografuokite tik esant geram apšvietimui, o jei šviesos šaltinis labai intensyvus, jis turėtų būti jums už nugaros.
  • Įsitikinkite, kad visas automobilis patenka į kadrą.
  • Nepamirškite nufotografuoti interjero, variklio skyriaus ir (jei turite) serviso aptarnavimo knygų.
  • Jei turite laiko, susiraskite gražesnį kraštovaizdį ar įdomią aplinką tam, kad skelbimas išskirtų.
  • Prieš fotografuodami nepamirškite nuplauti automobilio ir išvalyti interjero. Bet palaukite, kol jis išdžius, nes nuvarvėjęs automobilio kontūras ant asfalto išduoda, kad mašina buvo plaunama tik ypatingomis progomis.

2. Standartinės, abstrakčios frazės

Niekas nenori pirkti griuvenos, todėl bet kokia informacija apie naujausius remonto darbus gali tapti labai naudinga.

Absoliuti dauguma pardavėjų rašo, kad automobilis buvo puikiai prižiūrėtas, todėl jei taip yra iš tiesų, labai praverstų ir turimi pastarųjų apsilankymų servisuose įrašai.

Pvz., vietoje įrašo „tvarkinga važiuoklė“ verčiau paminėkite, kada ji paskutinį kartą buvo tikrinta ar taisyta.

Prabangos įranga ir atlikti patobulinimai žmones taip pat domina, tačiau ne tiek, kiek faktas, kad jūs negailėjote pinigų transporto priemonės remontui.

3. „Lengvai pašalinami“ trūkumai

Pardavėjai, kuriuos kankina keisti sąžinės priekaištai, skelbimus dažnai užbaigia įvardindami trūkumus, kuriuos esą bus lengva pašalinti.

Protingas pirkėjas iškart supras, kad arba tą trūkumą dabartinis automobilio savininkas bandė pašalinti savo rankomis ir jam nepavyko, arba kreipėsi į meistrus ir remontas pasirodė pernelyg brangus.

Smulkių trukumų vardinimas taip pat leidžia potencialiems klientams numanyti, kad transporto priemone nebuvo gerai rūpinamasi.

Jei trūkumus iš tiesų lengva pašalinti, geriau taip ir padarykite prieš parduodami automobilį, nes tai pakels jo vertę. O jei jų pašalinimas ne toks ir paprastas, neklaidinkite pirkėjų.

4. Žargonas ir klaidos

Rimti pirkėjai vengia pardavėjų, kurie mėgsta rašyti trumpųjų žinučių stiliumi, gausiai naudoja žargonizmus ir visiškai nesuka galvos dėl gramatikos. Klaidos ir nerūpestingumas skelbime sufleruoja, kad galbūt vairuotojas nesirūpino ir automobiliu.

Jei sunku pačiam taisyklingai parašyti skelbimo tekstą, verta kreiptis pagalbos į raštingą bičiulį, juolab, kad tokių yra gerokai daugiau nei profesionalių fotografų.

O nauda gali būti aiškiai pastebima, mat kaip ir gražios nuotraukos, rišlus ir be klaidų parašytas tekstas sudarys gerą pirmąjį įspūdį.

5. Netvarkingos smulkmenos

Jokiu būdu nereikia apgaudinėti pirkėjų, tačiau nepatingėkite ir įdėkite šiek tiek pastangų tam, kad automobilis atrodytų tvarkingai. Jei automobilis su plieniniais ratlankiais, galbūt verta nupirkti plastikinius gaubtus? O jei yra smulkių įbrėžimų, gal vertėtų mašiną nupoliruoti?

Lipdukus ir įvairius kėbulo išorėje tvirtinamus aksesuarus patartina pašalinti, nes pirkėjų skonis nebūtinai sutampa su jūsų.

Nebijokite atnaujinti saulės nublukintų detalių paviršius. Taip pat kruopščiai nuvalykite langus ir nuplaukite ratlankius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(37)
(7)
(30)

Komentarai (8)