Vagie, kepurė dega! Neregėta pirotechninė dviračio "signalizacija" su fejerverkais (Video)  (3)

Dviračių prirakinimui siūloma daugybė įvairiausių spynų, tačiau nė viena jų negali garantuoti saugumo. Galiausiai žmonės ima ieškoti naujų apsaugos nuo vagystės būdų, o vienu iš jų gali būti prie rėmo tvirtinamas detonatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį paprastą išradimą jo autorius britas Yanickas Readas pavadino tiesiog „bike mine“ arba „dviračio mina“ ir tai puikiai atspindi veikimo principą.

Iš esmės tai yra nedidelis užtaisas, kurį sudaro titano laidu per spyruoklę aktyvuojamas muštukas ir tuščias medžioklinio šautuvo šovinys. Visa tai supakuota į guma apgaubtą metalinį korpusą, o prie dviračio rėmo tvirtinama dirželiais.

Kitas titaninio laido galas prijungiamas prie dviračio rato ar netoliese esančio objekto taip, kad pajudinus dviratį tuščias šovinys yra išaunamas. Vagies tai nesužalos, tačiau šūvio garso stiprumas siekia 150 dB, o to užtenka, kad ne tik jį išgąsdinti, bet ir atkreipti viso kvartalo gyventojų dėmesį.

Įsigyti tuščių šovinių daugelyje Europos šalių nėra sudėtinga, tačiau sunku pasakyti, kaip įrangą vertintų viešąją tvarką prižiūrintys pareigūnai. Britas perspėja naudoti ją tik privačiose teritorijose ir ant dviračio montuoti taip, kad nebūtų šaunama žmogui į veidą.

Mintis sukurti tokį prietaisą Y. Readui kilo po to, kai iš jo pavogė dviratį ir motociklą. Jis neketina pradėti masinės „dviračio minos“ gamybos, tačiau pradėjo startuolių programą, kurios metu surinko daugiau nei 2 tūkst. svarų (2,8 tūkst. eurų).

Dviračio minos kaina siekia 49 svarus (63 eurus), o pirmieji komplektai užsakovams bus pristatyti rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(19)
(-13)

Komentarai (3)