XXI amžius nesiliauja stebinti: "neabejojame, kad FoldiMate netrukus taps nepamainomu įrenginiu kiekvienuose namuose!" (Video)  (9)

Sunku įsivaizduoti, kad išskalbtų drabužių sulankstymas kam nors gali kelti tiek problemų, kad kiltų poreikis išrasti drabužių lankstymo automatą. Tačiau tokia jau ta įsibėgėjančio XXI a. tikrovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Fransiske įkurtas startuolis, kurio iniciatoriai pasišovė sukurti 850 dolerių kainuojančią automatizuotą drabužių lankstymo sistemą FoldiMate. Ji išskalbtus ir išlygintus apdarus sulankstys ir į tvarkingas krūveles sudės per 1 min.

Drabužių lankstymo mašiną sudaro konvejerio diržas, keletas robotizuotų rankų ir padėklas, ant kurio kraunami sulankstyti drabužiai.

"Neabejojame, kad FoldiMate netrukus taps nepamainomu kiekvienų namų atributu", - įsitikinę sistemos kūrėjai.

80 cm aukščio ir 70 cm pločio aparatas laisvai tilps daugelyje skalbimo patalpų, be to, jį nesunku perkelti į pageidaujamas patalpas – mašina sveria 30 kg. Sistema sukurta taip, kad ją būtų patogu įrengti virš skalbyklės ar lyginimo stalo. Prie sistemos pridedamas ir stalelis ant ratų, kurį galima nustumti ten, kur įprastai atliekama drabužių lankstymo procedūra.

Naudotojui pakanka tiesiog sukabinti ką tik išskalbtus drabužius į specialią angą kitoje lankstymo aparato pusėje. Tada klaviatūros pagalba sistemą reikia informuoti, koks lankstomų drabužių tipas – kelnės, marškiniai, marškinėliai, megztiniai ar kt.

FoldiMate automatiškai identifikuos drabužio dydį, audinio storį, turi drabužis rankoves ar jų neturi ir pan.

Tiesa, yra vienas išties gana nemenkas, nemažai laiko sutaupantis privalumas – sistema ne tik sulankstys, bet ir išlygins skalbinius. FoldiMate gamintojai teigia, kad vieną drabužį sistema sulanksto per 10 sekundžių, o jį išlygina per 20-30 sekundžių (žr. vaizdo siužetą).

Vienu sykiu lankstymo automatas pajėgus išlyginti ir sulankstyti nuo 15 iki 20 drabužių. Tiesa, ji lanksto ne viską – "lankstomato" savininkams ir toliau teks patiems lankstytis rankšluosčius, apatinį trikotažą, kojines.

(24)
(7)
(17)

Komentarai (9)