„Google“ nusiteikusi rimtai – žada sudrebinti išmaniųjų rinką  (0)

„Google“ planuoja keisti išmaniųjų telefonų rinką, išleisdama savo išmanųjį prietaisą. Tai bendrovei leistų sustiprinti savo, kaip mobiliųjų telefonų programinės įrangos gamintojos, poziciją ir suteiktų galimybę tiesiogiai konkuruoti su „Apple“, rašo telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų galiūnė šiuo metu diskutuoja su mobiliojo ryšio tiekėjais apie „Google“ prekės ženklo telefono išleidimą. Jis turėtų sustiprinti kompanijos pozicijas technologinių prietaisų rinkoje. Tai patvirtino telegraph.co.uk artimas šaltinis.

„Google“ šiuo metu kuria programinę įrangą „Android“, kuri veikia keturiuose iš penkių telefonų, parduodamų visame pasaulyje. Taip pat bendrovė jau ne kartą gamino telefonus su partneriais: „LG“, „Huawei“ – šie telefonai rinkoje buvo pristatyti „Google Nexus“ vardu.

Tačiau priešingai nei „Apple“ kompanija produktų gamybą patikėdavo kitoms kompanijoms, o tuo metu pati koncentruodavosi į programinę įrangą, su kuria pristatomi telefonai.

Naujasis prietaisas, remiantis šaltinio duomenimis, turėtų būti išleistas iki šių metų pabaigos. Panašu, kad „Google“ jau yra priėmusi sprendimą kurti įrenginio dizainą, kontroliuoti gamybos procesą ir jame diegsiamą programinę įrangą.

Nors „Android“ operacinę sistemą turi didžioji dalis visame pasaulyje parduodamų prietaisų, „Apple“ vis dar dominuoja aukštos klasės produktų rinkoje. „Android“ prietaisų kūrėjai pasaulyje pritaiko programinę įrangą gana skirtingai, taigi „Google“ nuolat kovodavo norėdama užtikrinti, kad naujinimai vartotojus pasiektų laiku, tačiau kai kuriems žadėtų atnaujinimų tekdavo laukti ištisus mėnesius.

Kompanijos gamintas telefonas leistų „Google“ kontroliuoti programinę įrangą, užtikrinti tinkamą jos dalių – tarkime, „Google“ paieškos ar „Google“ programėlių dirbtuvės – veikimą. Kompanijos vadovas Sundaras Pichai yra sakęs, kad „Google“ tikrai daugiau pastangų dės į mobiliųjų telefonų gamybą. Kad bus nutraukta „Nexus“ išmaniųjų gamyba, jis nepatvirtino: „Mes vis dar planuojame dirbti (su kitais gamintojais).“

Telegraph.co.uk tvirtina, kad šis kompanijos žingsnis gali paskatinti įtampą Europoje: Europos Komisija „Google“ nubaudė už tai, kad kompanija išnaudoja operacinės sistemos „Android“ ir parduotuvės „Google Play“ sėkmę, stengdamasi proteguoti naršyklę „Google Chrome“. „Google“ atsisakė komentuoti“, – rašoma telegraph.co.uk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)