Darbo neteks ir picos išvežiotojai – „Skype“ įkūrėjai pristatė savo naują kūrinį (Video)  (3)

Jau greitai užkandžius gali pristatyti robotai. Estijos kompanija „Starship“, įkurta „Skype“ įkūrėjų Ahti Heinlos ir Januso Friiso, šiuo metu kuria autonominę technologiją, kuri pristatytų maistą Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ratuotas elektroninis kurjeris pristatys siuntinius iš „Hermes“, pirkinius iš „Metro Group“ bei maistą iš „Just Eat“ ir „Pronto“, rašo CNET.

Robotai savo bandomuosius pristatymus pradės vykdyti šį mėnesį Londone, vėliau – Hamburge, Diuseldorfe ir Berne.

Kiekvienas robotas gali bugabenti apie 9 kg pirkinių – maždaug du tipinius prekybos centro maišus. Jiems turėtų būti patikėtas paskutinis prekių išvežiojimo žingsnis, kai kelionės trukmė nuo parduotuvės iki pirkėjo durų yra ne ilgesnė nei 30 minučių.

Pirkėjai savo išmaniuoju telefonu galės prekes užsakyti, pasirinkti jiems tinkamą pristatymo laiką, stebėti jo buvimo vietą ir, jam pasiekus pirkėjo duris, atrakinti vidinį roboto konteinerį, kuriame sudėtos užsakytos prekės.

6 ratais varomas robotas juda autonomiškai, jo judėjimo kelią stebi žmonės operatoriai kontrolės centre. Robotukas turėtų riedėti spartaus ėjimo greičiu (apie 6,5 km/h). Jis gali aptikti ir aplenkti pėsčiuosius, pasitaikančius kelyje.

„Starship Technologies“ tvirtina, kad robotus pagaminti bus labai nebrangu ir kad energijos jie suvartoja mažiau už daugumą elektros lempučių, tačiau tikslių skaičių nepateikia.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai (3)