Stulbinama suma: suskaičiavo, kiek per dieną uždirba milžiniško populiarumo sulaukęs „Pokemon Go“  ()

Žaidimas „Pokemon Go“ tapo nauja milijonų žmonių manija ir padidino kompanijos „Nintendo“ akcijų vertę daugiau nei 50 proc. nuo to laiko, kai buvo išleistas prieš savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papildytos realybės žaidimas leidžia žaidėjams sugauti „Pokemonus“ mobiliuosiuose telefonuose jų gyvenamose vietovėse. Žaidimą parsisiųsti galima nemokamai, tačiau papildomi elementai kainuoja.

Ankstyvais skaičiavimais, žaidimas per dieną uždirba apie 1,6 mln. JAV dolerių. Pelną turėtų dalytis keletas kompanijų, žaidimų kompanijai „Nintendo“ turėtų atitekti mažiausiai pasauliniu fenomenu tituluojamo žaidimo uždirbtų pinigų.

Žaidimas buvo sukurtas „Niantic“, „The Pokemon Company“ ir „Nintendo“. Kita vertus, „Apple“ ir „Google“ gauna 30 proc. nuo kiekvieno pirkinio programėlėje. Tai reiškia, kad kas kartą, kai žaidėjai perka „Pokemonus“ gaudančių kamuolių, šios kompanijos uždirba.

„Nėra tiksliai aišku, kaip pirkinio krepšelį dalijasi kompanijos, tačiau numanoma, kad uždarbis už 100 kamuolių pasiskirto taip: 30 proc. keliauja „Google“ arba „Apple“, 30 proc. – „Niantic“, 30 proc. – „Pokemon“ kompanijai ir 10 proc. atitenka „Nintendo“, – skaičiuoja Australijos investicinio banko „Macquarie“ analitikas Davidas Gibsonas.

„Google“ motininė kompanija „Alphabet“ yra investavusi į „Niantic“ prieš tai, kai ji tapo nepriklausoma, todėl tikėtina, kad „Google“ dėl to uždirbs papildomai.

Pritraukusi 21 mln. aktyvių vartotojų kasdien per 24 valandas, „Pokemon Go“ tapo sėkmingiausia mobiliąja programėle JAV istorijoje.

Tiesa, uždarbio sumos nėra tiksliai žinomos ir įvairiais vertinimais jis skiriais. Pavyzdžiui, mobiliųjų programėlių analizės firmos „App Anie“ skaičiavimais, „Pokemon Go“ per dieną gali uždirbti apie 1 mln. JAV dolerių, o per metus uždarbis galėtų siekti apie 1 mlrd.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(29)
(8)
(21)

Komentarai ()