Lietuviškos automobilių kainos po euro įvedimo nusistovėjo: seniau buvusias kainas galite pamiršti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-08-13 21:40
Xdmin, kas nori, tas turi - tiesa. Tik automobilio turėjimą bandot pastatyti kaip būtinybę. Todėl iš MMA turi visi išgalėti turėti auto. Čia jau kai kurių atgumentai - ne mano. Taip, tegul kas tik nori perka, aš ne prieš. Problema yra ta, kad kiti gina techniškai netvarkingą, dūmais apsinešusį automobilį, kaip visuotine gerybe. Kad automobiliai neturi būti apmokestinti už reikalingas investicijas jų infrastruktūrai, jų sukuriama žalą aplinkai. Kad papildomas apmokestinimas racionalizuojantis infrastruktūros naudojimą, neva pažeidžia žmogaus teises ir pan briedą. O baisiausia, kad kai kurie mano, jog už jų nesekmę kaltas kažkas kitas, tik ne jie patys. Nenoras prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą ir poelgius yra tai, kas runkelius daro runkeliais. Tik tai ir atskiria žmones nuo sėkmingų ir nesėkmingų. Tai ne turtingi tėveliai. Tai tikrai ne pažintys. Ir tikrai ne valstybės ar darbdavio kaltė, kad mokykloje nuo 12 metų gėrei vietoje to, kad mokintumeis. Kad moki tik šveisti grindis ar daryti kitą darbą, kuriam išmokti užtenka pusdienio. Taip, reikia nerealių gabumų, kad nustoti kaltinti kitus, ir prisiimti atsakomybę už save. Jei tiek žmogus nesugeba, kodėl mes jį laikome įgaliu? Jis nesugeba net savimi pasirūpinti, bet jam leidžiame balsuoti, jam leidžiame auginti vaikus. Gi jis anot tavęs, xdmin, yra protiškai neįgalus atsakyti net už save. P.S. juokingai skamba, kai sako, kad visus išvadinu ubagais, kai taip pat esu tas, kuris dažnai pabrėžia, kad Lietuvoje labai daug naujų ir itin prabangių automobilių.
Xdmin 2016-08-13 23:52
su musu svietimo sistema ir aisku jaunatvisku naivumu, as asmeniskai turbut dabar uzdirbciau daugiau jei buciau pradejes gerti 9 klaseje, kad neistociau auksciau kolegijos, o bet taciau, po KTU jau ieskau kur galeciau eiti mokytis, kad ismokciau kazka naudingo darbo rinkai, o ne bendram isprusimui, o tie visi geriantys staliais, statybininkais, mechanikais patapo arba blogiausiu atveju sandelininkais, kurie uz MMA nugaros irgi nelenkia.
immortallt 2016-08-14 00:54
Xdmin, visi žino, kaip tam kartui sumažina taršą. Bet po poros savaičių jau vėl varo juodais kamuoliais. Akcizas yra palyginus juokingas, su žala. O kur dar kelių išlaikymas. Geriantys nuo 6-tos klasės ne staliais ar statybininkais mokėsi būt. O kurie mokėsi - tai puiku, nes jie gauna didesnę nei vidutinę algą ir ne apie juos kalba.
Vytax 2016-08-14 10:52
O gal vis dėlto ne automobilis kaltas? Gal tas žmogus tiesiog kurą perka kokiame nors „garaže“. O ten vietoje dyzelio pilstoma kokia nors techninė alyva. Yra nedaug priežasčių dėl ko variklis gali išmesti juodus dūmus. Realiausios dvi: a.) variklio nusidėvėjimas, t.y. pro sudilusius žiedus į cilindrus patenka tepalas. Šitokių automobilių T.A. neturėtų praleisti b.) tepalas patenka į variklį su kuru. Primaišius į kurą kokio nors atidirbto tepalo, jį galima įvežti į Lietuvą pavadinus visa tai technine alyva ir šitaip išvengiant akcizų. O vėliau tai atsiduria automobilių bakuose. Čia ne automobilių problema, tai muitinės ir VMI problema.
Simplicity 2016-08-14 11:00
purkštukų net tam kartui nepaslėps jokie "daktarai" ar kuro priedais. Viskas yra suremontuojama ir tie remontai nekainuoja tūkstančių eurų (motorais iš JK visi šiukšlynai užversti), bet kam remontuot, kai gali už 50€ TA taloną gaut? Pora skambučių ir aš galiu gauti TA taloną net tokiam auto, kuris juoduose dūmuose visą TAC paskandintų. Kol šalyje klestės korupcija, tol problemų turėsim visose srityse. Ir ne daugiavaikės šeimos, ne išsilavinimas, ne socialinis statusas čia kaltas. Kalta yra sistema, kuri leidžia ir skatina kyšininkavimą. p.s. Už 300-400€ į rankas Lietuvoje dirba daug protingų ir išsilavinusių žmonių. Žinoma, galima juos perkvalifikuoti į statybininkus, tolimųjų reisų vairuotojus ar programuotojus, tik kas tada dirbs muziejuose, patruliuos gatvėse, prižiūrės mūsų vaikus darželiuose, slaugys neįgaliuosius ir kitus ligonius?
Arthuras 2016-08-14 11:02
Ne. Ne ne ne. Ir dar kartą ne. Kalta yra VISUOMENĖ, kuri toleruoja kyšių ėmimą ir davimą. Taškas. Sistemą tu gali projektuot kaip nori, bet jei visuomenė linkusi imti ir duoti - viskas vėjais. Nėr sistemos, kurios lietuvis neapeitų
Vytax 2016-08-14 11:25
Juodi dūmai dyzelyje konkrečiai yra degantis tepalas. Jei nesudega dyzelis, dėl per didelio kuro padavimo ar per mažo oro - tai dūmai bus balti ir labai smirdintys.
immortallt 2016-08-14 11:33
Protingas ir išsilavinęs, o dirba už MMA ne savo noru? Prasilenki su logika. Taip, TA praeiti lengva su kyšiu. Išdalinkime pareigūnams kaip tikrinti, sudėkime baudas atitinkamas ir priedas pareigūnams - nebeapsimokės mokėti TA. O kad sutvarkyti galima - tą ir turiu omeny. Bet jei patiems susitvarkyti nedaeina - darom radikaliai, kaip vokiečiai, skirdami iki 3,000€ baudą, jei autobane sugendi. Kontrabanda pirmoje eilėje yra žmonių kaltė - jie ją perka. Taip pat už kontrabandą bausmės neadekvačiai mažos. Turėtų būt bauda bent 10x nuo vertės, įskaitant pirkėjus. Daugiau nei 100l kontrabanda - baudžiamoji atsakomybė. Bet visi vėl nukrypstat, metas žmonėms patiems už save prisiimti atsakomybę!
Simplicity 2016-08-14 12:16
Eik jau... Visuomenė toleruoja. Visuomenė netoleruoja neteisėtų statybų ir valstybinės žemės užgrobimo, Masiulio su jo 100k eurų ir kitų , tau, su išoperuota empatija, bus sunku suprasti, kad dirbti vienokį ar kitokį darbą galima ir ne dėl pinigų. Ne visiems pagrindinis gyvenimo variklis yra pinigai, ne visos darbo vietos juos ir generuoja. Pažįstamas dirba policijoje, nes visada svajojo apie tokį darbą. Lygiai taip pat kažkas baigia aukštąjį mokslą ir eina dirbti su neįgaliais, prižiūrėti vaikų darželiuose. Aš net pažįstu tokių, kurie savo laisvu laiku neatlygintinai dirba su benamiais, savanoriauja įvairiose prieglaudose ir tiesiog švyti, nes gali padėti tiems, kurie nepajėgia patys savimi pasirūpinti. Tu pas mus esi labai protingas- pasiskaičiuok kas nutiks, kai padėję savo inventorių iš darbo vietų išeis policininkai, kalėjimų prižiūrėtojai, ugniagesiai, dėstytojai, bibliotekininkai, slaugos personalas, auklėtojai ir pan. p.s. Bausti apsiginti negalinčią apatinę grandį yra lengviausia- ji neturi draugų ir pažįstamų, jos balsas į dangų neina. Prižiūrinčias institucijas bausti jau yra kur kas sunkiau, nes ten ir kažkokie bendri interesai, pirtelės, susitarimai ir pan. Tie patys vokiečiai baudas autobanuose dalina tik tada, kai tavo automobilis yra netvarkingas (jam nėra atlikta TA, nėra sumokėti mokesčiai, auto nedraustas ir pan.) ir tu negali jo nutempti. Autobane sugesti gali ir 2016 metų Ford Fiesta su 1000 km rida, nes net ir tokiam spuogui nėra draudžiama važiuoti pirma juosta. Perfrazavus tave, JUDEX koldūnų istorijoje kalčiausi irgi yra pirkėjai, nes būtent jie ir pirko tuos koldūnus- pati kompanija JUDEX ir juos galimai dangsčiusi Veterinarijos tarnyba čia ne prie ko.
Simplicity 2016-08-14 12:28
Vytax, tepalas duoda mėlyną dūmą. Tuo lengva įsitikinti vien tik pažiūrėjus į dvitakčius motorinius pjūklus, mopedus ir kitą techniką, kur tepalas yra maišomas tiesiai į benziną. Jei dyzelis meta juodą dūmą, tai reiškia, kad kuro mišinys yra gerokai per riebus ir dalis kuro ne sudega, o virsta suodžiais. Problemų reikia ieškoti kuro padavimo sistemoje (užsikimšę purkštukai), oro padavimo sistemoje (pažeistos oro padavimo žarnos, kiauras interkūleris ar pavargusi turbina). Kai automobilis važiuojančius iš paskos palieka baltų dūmų migloje, tai jau ženklas, kad mažų mažiausiai yra trūkusi variklio ir "galvos" tarpinė- aušinimo skystis patenka į degimo kamerą ir ten degimo metu virsta garais.
Arthuras 2016-08-14 12:32
Tavo išvardintų specialistų atlygiai tiesiogiai priklauso nuo to, kiek uždirba privatus sektorius - kiek mokesčių yra sumokama. Šitoms išvardintoms specialybėms atlyginimus kelia valstybė. Visi supranta poreikį tuos atlygius kelt, bet biudžetas nėra neribotas.
Pumper 2016-08-14 13:43
Tai kam tada skųstis, kad tų pinigų trūksta ir dėl to visus geriau gyvenančius kaltinti?
immortallt 2016-08-14 14:06
Netoleruoja? Kiek Butkevičiaus vyriausybėje kyšininkavimo atvejų buvo per šiuos kadencijos metus, kai parišo? Kaip reagavo Butkevičius? Kaip reitingai laikosi? O kaip su Paksiumi - pripažintu išdavusiu tėvynę? O Uspaskich? Pripažintas kaltu juodojoje buhalterijoje - visi jie pateko ne tik į Seimą, bet suformavo daugumą. Nusikaltėliai, pripažinti kaltais su korupcija susijusiose bylose. Sakai visgi netoleruoja korupcijos? Mūsiškiai tik pavydi, kad negali tokių pat mastų prasukti. Taip, darbą gali rinktis dėl to, kad patinka, bet tai, kad kažkas patinka, nereiškia, kad tai turi būti pagrindinis pajamų šaltinis. Policininkai, gydytojai, gaisrininkai, kiek kita kategorija, su kiek kitom problemom. Čia blogai veikia viešasis sektorius, kurį reikia kaip reikalas reformuoti, bet tai ne tie, kurie dirba už MMA. Su JUDEX, ar tikrai tas pats, kur žmogus nieko nemoka daryti ir rėkia, kad jis turi teisę gerai gyventi, ir kur vyksta korupcija? Tu sakai, kad švietimo ministerija žmones apgaudinėja, ir juos pasąmoningai įtikina, kad tik jokiu būdu nesimokytų ne tik profesijos, bet ir amato? Valdžia kyla iš visuomenės, jei valdžioje didelė korupcija, tai gali būti garantuotas, kad visuomenėje ji bent jau ne mažesnė. O juokingiausia, kai kaltina valdžią kyšininkavimu, bet turi omeny dažniausiai ne aukščiausio lygio politikus, o pareigūnus, smulkius valdininkėlius ir pan. Tai yra tie patys žmonės, o ne išrinkta valdžia. Sutapatinama, taip sukuriant didelį baubą "valdžią", kuri kalta dėl visų negandų, įskaitant tai, kad pririjus silkės su pienu kelnes prisišiko. O su empatija man viskas tvarkoje, tik nematau priežasčių gailėtis tų, kurie patys renkasi tokį gyvenimą gyventi. Nesimokyti ir nedirbti renkasi jie patys. Kodėl aš turiu dirbti, sumokėti kalną mokesčių tik tam, kad kiti nedirbtų? Aš turiu būti durnas darbinis arklys, kuris juos velka į priekį? Vat kai atsikratysim šitų išlaikytinių, ir kai po mokyklos profesijos ar amato reikalingo visuomenei neįgis tik 2% populiacijos - tada Lietuvoje gyvenimas bus tikrai daug geresnis. Kai juodus darbus norinčių dirbti lietuvių neliks, o teks atsivežti imigrantus. P.S. pasižiūrėkit statistiką, kiek Lietuvoje išaugo invalidų skaičius. Kiek jau pagavo, tame tarpe ir tarp socialdemokratų, kur paskutiniu atveju mamytė ir dukrytė abi invalidumas, berods beveik aklos, o dirbo darbą, kur reikia geros regos. (gal kas prisimins detaliau, kas ten buvo). O tokių atvejų tūkstančiai. Užtat jei esi doras pilietis ir neduoda kyšio, invalidumą, kai tau priklauso (po sunkios operacijos, po kurios du metus trunka reabilitacija) turi ilgai tampytis, jei išlieki principingas. P.S.S. O dėl Masiulio, labai skubat plakti, nors absoliučiai niekas nėra aišku. Nesakau, kad nekaltas, bet nuteisti nesant aiškiems faktams - gal per anksti. Be to, jei į kiekvieną korupcijos skandalą būtų reguojama bent tiek, kad žmogus paprašo PATS panaikinti neliečiamybę ir vietoje to, kad pabėgtų į Rusiją, bendradarbiautų su teisėsauga - būtų puiku. O dabar va Uspaskich berods su 30mln juodos buhatelrijos pagavo - tai keli tūkstančiai baudos. Tai Masiuliui pagal tą pačią proporciją turėtų būt keli eurai ir toliau sėkmingai turėtų dalyvauti politikoje. Bet Masiulis nieko panašaus nedaro. Jis pasitraukė, neįžeidinėja, negrasina niekam.
Xdmin 2016-08-14 19:02
STT del smulkiu nesamoniu manau nieko nekratytu o tiesiog lauktu kol uzkibs didele zuvis. Bet kas man labiausiai nepatinka, kad valdzia neturi realiu bausmiu. Pagauna su kysiu, ir ka? Tenka atsistatydinti is partijos ir viskas... Gal dar iseitine priklauso? O dabar pabandyk budamas pilkas zmogelis tokios vertes turto nusisavinti, sedesi ilgam. Vat jei butu reali bausme pasedeti belangeje, uz kiekviena 10k euru po metus, tai gal kazkas ir pasikeistu, bet ne gi desi pats sau apynasri?
immortallt 2016-08-14 20:37
Xdmin, mano telefonas prastesnis, nei daugumos, kurie skundžiasi gyvenimu. Kokiais Masiulio sprendimais skundžiates? O 100k eurų turėti ne nusikaltimas. Kaip įgijo dar neaišku. Ir taip, jei paėmė - labai blogai, bet tai kad ima yra išdava visuomenės poelgio. Pas mus 90% apklausoje atsako, kad imtų. jei galėtų. Kiek jau STT kratė ir visgi nieko neįvyko? Turto nusavinimas? Ką jau nusavino Masiulis? Lietuvoje už žmogžudystę eiliniai atsėdi realiai penkis metus - nemeluok. O juokingiausia tai, kad bandai visus įtikinti, kad žmonės yra kvaili ir tinginiai dėl to, kad kažkas ima kyšius, bet ne patys juos duoda. Turbūt kažkokia mistinė valdžia kalta ir dėl to, kad kai darbuotojas iš darbo biržos ateina, jis iškart kiša lapelį pasirašyti, kad netinkamas darbui, nors sakai priešingai. Jie negali priimti darbo ar mokytis, nes Masiulis paėmė 100k eurų. P.S. tu matai, kaip atsakomybę dėl nesugebėjimo kažko gyvenime išmokti, nekalbu apie aukštąjį mokslą, tik apie pforesinį, tu bandai pateisinti tokiais nutolusiais dalykais, kaip kad Masiulis paėmė 100k eurų. Kad ir 100 milijonų eurų būtų paėmęs, tai žmones padaro imbicilais? Jei žmogus nesugeba išmokti klijuoti plytelių, virinti, vairuoti ar dar kokią kitą, gerai apmokamą profesiją/amatą, tai ar jis gali už save atsakyti ir tada atitinkamai balsuoti? Prisiimk atsakomybę už savo gyvenimą. P.S.S. šiaip esu baisus tinginys, tad jei darbą apsiimu, darau tai kaip įmanoma greičiau ir geriau - kad nereiktų daryti iš naujo.
Pumper 2016-08-15 11:18
Auto mokesčio priešininkai gal atsakys: tokių debilų sumažėtų apmokestinus mašinas, ar ne? http://www.delfi.lt/news/daily/crime/dr ... d=72053520
Xdmin 2016-08-15 11:41
Ne, nesumazetu. Tiesiog vietoj Peugeot 407 butu 406 arba maziau pavalge vairuotojai.
Xdmin 2016-08-15 12:02
15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/maisto-ir-veterinarijos-tarnybos-veikloje-stt-aptiko-korupcijos-rizikos-veiksniu-56-667291 15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/stt-itarimu-sulaukusiam-jonui-miliui-dovanotas-kotedzas-rezidencija-prezidentes-pasoneje-56-664895 15min.lt/verslas/naujiena/kvadratinis-metras/nekilnojamasis-turtas/milijonai-is-griuvenu-kodel-valstybe-leidziasi-apvagiama-973-664181 15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/kratu-daug-rezultatu-nera-56-662985 visas sitas sudas kylantis i viesuma tikrai neprideda motyvacijos stengtis kazka kurti salyje, kurios galva supuvus. Nera blogai tai, kad tai viesinama. Blogai tai, kad parodoma jog nieko blogo neatsiks jei pagaus. PS neleidzia ideti linku i kitus puslapius, bijo kad lankytojai pabegs...
immortallt 2016-08-15 12:33
Xdmin, bet va Kamerono populizmas ir realiai ekonomikos pasiuntimas žemyn itin stipriai tai mūsų tautiečius skatina dirbti kažkur kitur? Ir būtent dėl to, kad žmonės korumpuoti, tai kiti nutaria tiesiog nieko nedaryti ir būti išlaikomi? Nu kam tas pateisinimas. Tie išlaikomi būtent ir yra už korupciją. P.S. vėl pateisinimus tik girdžiu - kažkas kaltas, kad "aš" tingiu mokytis ir dirbti.
Xdmin 2016-08-15 13:36
Vel kliedi, is pradziu sakei kad visi perka automobilius, kurie nereikalingi, nes tu dviraciu vaziuoji. Po to perejai prie MMA dirbanciu, dabar jau isvis nedirbantys uzkliuvo, prie ko cia jie is viso?