Kam plaukikams dvi kepuraitės?  ()

Kam plaukikai velkasi dvi kepuraites? Gal bijo, siekdami rekordų, įsibėgėję atsitrenkti į baseino sieną?…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos plaukikė Katinka Hosszu finišuoja pirmoji 200 metrų distancijoje kompleksiniu stiliumi, pagerina olimpinį rekordą, laimi trečiąjį aukso medalį Rio, šypsosi, nusitraukia maudymosi kepuraitę, o po ja – dar viena!

Ir tai ne kokia nors Hosszu keistenybė. Olimpinė legenda Michaelas Phelpsas dar vieno titulo neria su dvigubu galvos „pašiltinimu“. Tačiau kam?

Pirmoji priežastis visiškai banali: taip geriau laikosi plaukimo akiniai. Iš pradžių uždedama viena kepuraitė. Paskui ant jos užtempiami akiniai. O paskui viską tvirtai apgobia antroji kepuraitė, kad niekas nenuslystų ir nenukristų.

O toliau prasideda fizika. Apatinė „sumuštinio“ kepuraitė pagaminta iš latekso. Ji labai gerai apgaubia plaukus, nes minkšta. Tačiau minkšta medžiaga lengvai raukšlėjasi. O raukšlės padidina vandens srauto pasipriešinimą ir stabdo sportininką. Stabdo labai nežymiai, tačiau juk ir auksą nuo sidabro skiria vos kelios sekundės dalelės.

Todėl ant viršaus užmaunama kepuraitė iš tankaus silikono. Taip gaunamas praktiškai idealiai lygus paviršius. Ir ausys nešąla.

slon.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()