Kinijos turgelio stebuklai: tik 21$ tekainuojantys virtualios realybės akiniai „Xiaomi VR“ (Video)  (2)

Kiekvienais metais technologijų rinkoje galima surasti temą, kuri yra eskaluojama kur kas dažniau nei visos likusios. Atrodytų dar visai neseniai kalbėjome apie išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, tačiau dabar tai tiesiog tapo mūsų kasdienybe. Pernai dažnu diskusijų objektu tapdavo išmanieji laikrodžiai ir įvairūs fiziniai aktyvumo asistentai. Tuo tarpu šiais metais be jokios abejonės, visas dėmesys nukreiptas į virtualios realybės VR pritaikymą ir galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų rinkos gigantai puikiai supranta virtualios realybės VR naudą, potencialias pritaikymo galimybes bei paskirtį, todėl pirmieji suskubo rinkai pristatyti savuosius VR sprendimus. Vis dėlto tipinis pirkėjas norėdamas išbandyti virtualios realybės sprendimus sukurtus „Oculus“, „Huawei“ ar „Samsung“ bendrovių, dažniausiai susiduria su jau tipine - per didelės kainos problematika. Tačiau visa laimė, kad rinkoje atsiranda „išsišokėlių“, kurie yra orientuoti ne tik į pajamas, bet ir į pirkėjų lūkesčius.

Pavyzdžiui, Kinijos bendrovė „Xiaomi“ ilgą laiką garsėjo gerą kainos ir kokybės santykį turinčiais išmaniaisiais telefonais, tačiau šiuo metu šis gamintojas mažais žingsneliais taip pat bando įžengti ir į virtualios realybės VR rinką. Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ virtualios realybės akinius „Xiaomi VR“ šiuo metu galima užsisakyti už 28 JAV dolerius, tačiau pasinaudojus išskirtiniu nuolaidos kodu (LHXMVR) pastarųjų kaina sumažėja iki 21 JAV dolerio.

Kinijos gamintojas „Xiaomi“ revoliucijos VR rinkoje tikrai nežada, tačiau šie virtualios realybės akiniai tikrai ko gero turi viską ko gali prireikti kiekvienam vidutinių poreikių vartotojui. Jie yra pilnai pasyvūs ir gali būti naudojami su 4,7 – 5,7 colių įstrižainę turinčiais išmaniaisiais telefonais.

„Xiaomi VR“ iš kitų biudžetinės klasės virtualios realybės akinių išsiskiria tuo, kad leidžia jaustis itin saugiai nepriklausomai nuo to, kokio dydžio išmanusis bus dedamas į VR akinius. Tą pavyksta pasiekti tiesiog panaudojant „Xiaomi VR“ esantį užtrauktuką.

„Xiaomi“ giriasi dar ir tuo, kad virtualių akinių gamybai yra naudojamas ekologiškas ABS plastikas bei „Lycra“ elastanas. Kinijos gamintojas taip pat įvertino ir tą faktą, kad itin našūs išmanieji telefonai kaista ir išskiria daug šilumos, todėl virtualių akinių „Xiaomi VR“ priekį sukūrė su specialiomis angomis. Pasak „Xiaomi“, pas jas pasišalina visa išmaniojo telefono išskiriama šiluma.

Galiausiai reikia nepamiršti ir specialių sferinių atspindžiams atsparių lęšių – tai be jokios abejonės yra pagrindinis aspektas, kuris už patrauklią kainą leidžia kokybiškai mėgautis virtualios realybės VR teikiamais privalumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (2)