Dabar geriausių virtualios realybės akinių apžvalga: kuo džiugina ir kuo nuvilia „HTC Vive“ ir „Oculus VR“ (Video)  (4)

Technologijų pasaulyje šie metai pelnytai vadinami virtualiosios realybės (VR) metais. Nors VR įrenginiai viešai demonstruojami jau senokai, bet būtent šiemet rinkoje pasirodė du plačiam vartotojų ratui skirti VR įrenginiai – „HTC Vive“ ir „Oculus VR“. „Žaismo DNR“ komanda išbando juos abu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtualios realybės įrenginiai skirstomi į tris kategorijas — prasti, geri, geriausi. Įrenginių skirstymas šiuo atžvilgiu paremtas ne tik techninėmis įrenginio galimybėmis, bet ir vertinant vartotojo pojūčius, siūlomo turinio kokybę ar kitus niuansus.

Šiuo atžvilgiu „HTC Vive“ ir „Oculus VR“ neturi sau lygių, tad drąsiai priskiriami vadinamajai geriausiojo VR kategorijai.

Deja, ši „svajonių“ įranga daugeliui vartotojų, bent kurį laiką taip ir liks nepasiekiama dėl santykinai aukštos įrenginių kainos. Patys įrenginiai kainuoja nuo 600 iki 800 eurų, o jų naudojimui reikalingas kompiuteris kainuoja mažiausiai antra tiek. Nelygu kokie yra jūsų apsipirkimo įpročiai ir žinios, VR sprendimas namams gali siekti ar net viršyti 2000 eurų ribą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(9)
(5)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: