Ilgai laukta akimirka: „Apple“ pristatė „iPhone 7“, „Super Mario“ ir dar daugiau (Video)  (22)

Tegul pusę pasaulio apžvalgininkų jau savaitę prieš pristatymą rėkė, kad norintys tikrų naujovių „Apple“ gerbėjai turės palaukti „iPhone 8“ ar bent „iPhone 7s“. Tegul ši kompanija šiemet patyrė pirmą pardavimų kritimą ir netikėtai prasiskolino Europai 14 milijardų dolerių. Legenda nemiršta ir rugsėjo 7 dieną 20.00 val. Lietuvos laikus prie kompiuterių ekranų palinkę milijonai godžiai gaudo kiekvieną Timo Cooko žodį. Ar pateisins „iPhone 7“ visas pranašystes, svajones, ir klejones?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir mums smalsu, kokių stebuklų žada naujausias „iPhone 7“? Ar parodys šiandien „Apple Watch 2“? Ar tikrai telefone nebeliko ausinių lizdo, o namų mygtuką pakeitė kažkokia kosminė jutiklių sistema iš ateities? Ar gale bus dviguba kamera? Ar šis telefonas pagaliau tapo pirmuoju nuo lašo vandens neužsilenksiančiu „iPhone“?

Santechnikai Mario į „iPhoną“! 

20:00 val. Į salės Cupertino (Kalifornija, JAV) sceną kopia „Apple“ vadovas Timas Cookas. Aišku, pradžia nieko bendro neturi su jokiais telefonais. Taigi, kantriai klausomės apie „Apple Music“ išskirtinumą, festivalį Londone, tiesioginę nemokamą jo transliaciją.

Trumpa Citata: „Apple Music“ darosi vis geresnė.“   Antra Timo Cooko tema – irgi įprasta. 140 milijardų programėlių atsisiųsta iš „App Store“. Uždirbo dvigubai daugiau negu „artimiausias konkurentas“ (spėsime, kad ne „Windows Phone“).

500 tūkst. žaidimų toje „Apple“ parduotuvėje. Tačiau T.Cookui ten kai ko dar trūko ir tai šiandien ateina! Aha, „Nintendo“ žengia į „App Store“ ir ten bus žaidimas apie brolius santechnikus Mario. 

„Super Mario Run“ bus „iPhone“, žaidimas lygiai toks, kaip prieš šimtmetį, tad nenuostabu, kad Timui Cookui tai atrodo labai patrauklu. Nenuostabu kodėl taip džiaugiasi šiuo pasiekimu ir „nintendo“ prezidentas. Kiek keisčiau, kad scenoje jis kalba japoniškai. 

Didžiausia naujovė – „Battle mode“ galima kovoti su žaidėjais visame pasaulyje. Žodžiu, Pokemonų nepakanka – dabar visi rinks monetas su santechnikais.

Toliau kalba apie išsilavinimą, vaikų mokymo programą. Tarp 140 „Apple“ remiamų mokyklų lietuviškų nėra, mums niekas nemokamų kompiuterių nedalins, tad „ConnectED“ nėra pati aktualiausia programa mums.

Programinė įranga „iWork“ gavo realaus laiko bendradarbiavimo funkciją. Kokiu įrenginiu bedirbsi, galima bus tą patį dokumentą arba tą patį pristatymą redaguoti tiesiogiai iš kelių įrenginių. Išties fantastiškai patogi funkcija – galime dokumentą pildyti nuotraukomis, tekstais ir vaizdo filmais tiesiogiai, realiu laiku.  

Tai veikia labai patogiai, puikiai tiktų mokymuisi (jei mokytojai tuo naudotųsi). Ne veltui „Google“ dokumentuose ji seniai realizuota. 

Pirma naujovė: naujas „Apple“ Laikrodis!

Timas Cookas: „Mūsų jau išleistas „Apple Watch“ išties labai patinka žmonėms. Tačiau tai buvo tik pradžia. Birželį pristatyta nauja programinė įranga OS3 taip pat dar ne viskas.“

Scenoje Jeffas Williamsas kalba apie laikrodžio naujoves. Atrodo, kad kol kas pagrindinė – „Pokemon Go“ ateina į „Apple Watch“ laikrodį! Pusę milijardo atsisiuntimų duoda nemažą pelną „Apple“, taigi scenoje „Niantic“ įkūrėjas Johnas Hanke. Žodžiu, supratome – žaisti bus galima neatsitraukiant nuo nieko ir žaidžiant bus galima užmiršti viską.  

Beje, atrodo, žaidimas gražiai integruotas su sporto aplikacijomis, tad virs tam tikra gimnastika. Bet laukiame juk ne to.

„Šiandien aš su džiaugsmu pristatau naują „Apple Wach“ kartą. Vadiname jį „Watch series 2“ ir tai visiškai iš naujo sukurtas įrenginys. Pirmosios kartos įrenginys buvo atsparus taškymui, šis tiks plaukiojimui. Vienintelė neuždengta vieta – garsiakalbis. 

Atnaujinome ir plaukimo sporto programėlę. Skaičiuoti kiek plaukiant deginama kalorijų gana sunku, todėl atlikome labai daug skaičiavimų ir dabar turime du skaičiavimo metodus – vieną sausumai, kitą vandeniui“, – pagaliau ištraukė naują, bet iš išorės itin panašų į pirmąjį, „Apple Watch“ J.Williamsas.  

Naujajame telefone visiškai dviejų branduolių procesorius ir atnaujinta grafikos sąsaja. Antros kartos ekranas daugiau negu dukart ryškesnis negu anksčiau. Tai pats ryškiausias kada nors „Apple“ sukurtas ekranas – 1000 nit šviesumo. Tai – daug. 

Šiame laikrodyje įdiegtas ir autonominis GPS imtuvas – tad tikslius duomenis apie savo judėjimą galima bus gauti ir be telefono. Be to, jau yra ir specialiai tam skirtų programėlių laikrodžiui. Pavyzdžiui kopimo į kalnus.

Naujasis „Watch Series 2“ bus gaminamas ne tik iš įprastų medžiagų, bet ir iš keramikos. Keraminis korpusas gerokai stipresnis net už aliuminį ar metalą. 

Taigi – ryškesnis, atsparus vandeniui, turintis galingesnį procesorių ir gaminamas ekologiškai laikrodis „Watch series 2“. Yra dar vienas modelis, skirtas specialiai „Nike“ – nes laikrodį itin mėgsta bėgikai. „Nike“ laikrodis bus siūlomas keturių spalvų ir jo kaina bus tokia pati, kaip „Series 2“ laikrodžių – 369 doleriai.

Pagaliau: naujas „iPhone“

Pristatymas kaip visada prasideda nuo kažko mažiau svarbaus, bet tiek pat neįtikėtino. Timas Cookas pasakoja apie „iOS 10“ funkcijas, sąsajas su daiktų internetu „Apple Home Kit“, valdymo naujoves ir t.t. Tačiau naujai programai reikia naujo įrenginio.  




„Tai geriausias „iPhone“ kurį kada nors sukūrėme. Pristatau – „iPhone 7“!, – rėžė Timas Cookas ir pakvietė į sceną viceprezidentą rinkodarai Philipą W.Schillerį.  

„Pirmiausia – tai visiškai naujas nuostabus dizainas. Antra – naujas namų mygtukas. Mes jį visiškai perdarėme, dabar jis jautrus paspaudimo stiprumui, suvirpa perduodamas informaciją pirštui ir tai įgalina sukurti visiškai naujus poveikius.  

Trečia – naujieji „iPhone“ ir „iPhone+“ dabar atsparūs vandeniui ir dulkėms. Turime IP67 atsparumo lygį.  Ketvirta – kamera. Tai vienas svarbiausių įrenginių ir mūsų klientai telefonu daro fantastiškas nuotraukas. Palaukite, kol paimsite į rankas „iPhone 7“ kamerą. Platesnio kampo f/1,8 objektyvas, naujo tipo jutiklis, optinis stabilizavimas. Net blykstė nauja – ją sudaro keturi LED žibintai. 

Be to telefone įdiegtas visiškai naujas vaizdo apdorojimo procesorius. Tai superkompiuteris nuotraukoms“, – vos ne vienu sakiniu pristatė visas telefono savybes Ph.Schilleris.

Tai geriausia kada nors turėta kamera „iPhone“, 12 MP raiškos, gali fiksuoti „plačių spalvų“ vaizdą. Ir priekinė, beje, dar nematytos raiškos – 7 MP asmenukėms tikrai pakaks.  Ir tai niekai. Nes „iPhone 7+“ telefone yra dvi galinės kameros! Viena normali, o kita – tele.

Ji iškart priartina vaizdą du kartus. Tai sukuria visai naujas galimybes fotografuojant toli esančius daiktus ir dar geriau pakeičia fotoaparatą. Dabar įmanomas iki 10 kartų skaitmeninis priartinimas.

Fotografuojant portretą telefonas realiu laiku apdoroja vaizdą taip, kad iškart matoma neryški ir ryški zonos, imituojamas profesionalios kameros veikimas. Ir, atrodo, tai patiko net profesionaliems fotografams.

„Tai geriausia kamera, kuri kada nors buvo kokiame nors išmaniajame telefone“, – galiausiai dėjo labai drąsią išvadą Ph.Schilleris. Tiesa, kad viskas veiktų idealiai, reikės sulaukti nemokamo atnaujinimo naujam telefonui, kuris bus iki metų galo.

Kamera nėra viskas. Ekranas 25 proc. ryškesnis, turi plačią spalvų gamą ir, aišku, 3D lietimo spaudimo jautrumą. Atrodo, kad raiška nepadidėjo, nes tikrai būtų tuo pasigyrę. Beje, ausinių lizdo tikrai nėra, tad kalbos buvo pagrįstos.

„iPhone 7“ pirmą kartą įdiegti stereogarsiakalbiai – vienas viršuje, vienas apačioje. Tad laikant šonu, turėsime stereogarsą. Ir kur kas galingesni negu buvo iki tol.

Aišku, telefonas aprūpintas ausinėmis, kurios jungiasi prie „lightning“ lizdo. Pridėtas ir adapteris senoms ausinėms. Ačiū Dievui. Kodėl buvo panaikintas lizdas? Ph.Schilleris sako – nes turime drąsos judėti pirmyn. Tačiau svarbiau yra tai, kad telefono viduje nėra vietos ir panaikinus lizdą jos šiek tiek padaugėjo. 

Dar viena naujovė – belaidės ausinės „Apple AirPods“. Visiškai belaidės ir labai keistos, 5 val. veiks kartą įkrovus, o nešiojamas įkrovėjas leis vėl papildyti ir taip traukti 24 val. Aišku, garsas puikus ir ausinės tinka pokalbiams telefonu. Susijungia ir su telefonu, ir su laikrodžiu, bei kitais „Apple“ įrenginiais. Neturi jokių mygtukų ir viską atlieka automatiškai.

Jų viduje visiškai naujas „Apple“ procesorius „W1“, kuris ir atlieka visą darbą. Atrodo išties kai kas geriau negu analogiškos „Samsung“ ausinės. Lyg to būtų mažai, specialiai šiam telefonui naujas belaides ausines išleidžia „Beats“ su tuo pačiu „W1“ procesoriumi.

Ir galiausiai – svarbiausia. „iPhone“ veikimas. Naujos kartos „iPhone 7“ procesorius „A10 Fusion“ – tikra raketa. Du greitieji branduoliai veikia 40 proc. greičiau negu „A9“ procesoriaus. Tačiau yra dar du branduoliai. Jie taupo energiją naudodami penktadalį energijos.  

Naujas šešių branduolių vaizdo procesorius 240 kartų greitesnis už pirmojo „iPhone“. Kam pakanka tokios galios? „Adobe Lightroom“ veikia šiame telefone ir atlieka 80 proc. to, ką gali kompiuteryje. Taigi, du nauji „iPhone“. Vienas – „iPhone 7“ – su 4,7 colių įstrižainės HD ekranu, atsparus vandeniui, galingas, turintis ilgiausiai iš visų „iPhone“ vienu įkrovimu veikiantį akumuliatorių ir naują galinę kamerą.

Antras – „iPhone 7 Plus“ – 5,5 colių ekranu ir dviem galinėmis kameromis. Kainuos telefonas tiek pat, kiek „iPhone 6s“, kurį keičia. Ir nertgi pigiau, nes telefono vidinė atmintis dvigubai didesnė – mažiausiai 32 GB, daugiausiai – 256 GB. Beje, nuo šiol prekyboje nebeliks ir mažos atminties „iPhone 6s“. Gana neblogas pasiūlymas ir visai neprastas telefonas.

Visas pristatymas:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(15)
(21)
(-6)

Komentarai (22)